Bahreyn Enformasyon Bakanı İsa el-Hamadi, başkent Manama'da düzenlediği basın toplantısında, "Bakanlar Kurulu'nun, İran ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi ve İranlı diplomatlara ülkeden ayrılmaları için 48 saat süre tanınması yönünde karar aldığını" söyledi. Söz konusu kararın haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısında alındığı kaydedildi. Suudi Arabistan, dün, İranlı yetkililere büyükelçilik binalarının korunması yönünde çağrı yapmalarına rağmen göstericilerin binalara saldırmasının ve binalarda bulunan resmi belge ile malzemelerin yağmalanmasının engellenmediğini, bundan dolayı İran'la tüm diplomatik ilişkilerin kesildiğini duyurmuştu.

SUDAN DA AYNI KARARI ALDI

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre Sudan, İran'ın Hartum Büyükelçisi ile diplomatik temsilcilerini sınır dışı etme ve ülkesinin Tahran Büyükelçisini geri çağırma kararı aldı.

Şİİ DİN ADAMINI İDAM ETMİŞTİ

Suudi Arabistan yönetimi, cumartesi günü, aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti.