SURİYEli ve Lübnanlı kaynaklar patlamanın ardında bir İsrail saldırısı olduğunu öne sürdü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusuna ait üste çok gürültülü bir patlama olduğunu duyurdu. Daha sonra sosyal medyada birçok kullanıcı, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, patlamanın Snobar Cable'de meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın kaynağının denizden ateşlenmiş bir füze olduğu ve sorumlusunun İsrail olduğu da iddia edildi ancak bu konuda yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.

İSRAİL UÇAKLARI LÜBNAN HAVA SAHASINDA

Lübnan resmi haber ajansı dün Beyrut'un kuzeyindeki kıyı şeridinde Lübnan hava sahası içinde altı İsrail savaş uçağı uçtuğunu bildirdi.

Lübnan ordusunun resmi internet sitesinde yer alan bir açıklamaya dayanan haberde İsrail uçaklarının Lübnan hava sahasına yerel saatle 13.40'ta girdiği ve 17.00 sularında Trablus ve Nakura civarından çıktığı belirtildi.

Suriyeli muhaliflere ait bir Facebook sayfasında da patlamanın 19.00 civarında yaşandığı belirtildi. Muhalifler denizden ateşlenen bir füzeyle üssün vurulduğunu ancak ölen ya da yaralanan olmadığını yazdı.

İSRAİL TEMMUZDA VURMUŞTU

Temmuz ayında İsrail hava kuvvetlerine ait uçaklar bölgedeki Rus ve Suriyeli birliklerin kullandığı bir füze deposunu vurmuştu.

Daha sonra ABD'li yetkililer New York Times'a yaptıkları açıklamada, saldırının Rusya'ya ait tüm kara-deniz füzelerini imha etmeyi başaramadığını ve İsrail'in yeniden vurabileceğini söylemişti.