Suriye’nin Halep şehrinde önceki gün başlayan sivillerin tahliyesi, dün yine İranlı Şii teröristler tarafından sabote edildi. Önceki gün 3 konvoyun tahliyesinin ardından sabah saatlerinde tahliye işlemi yeniden başladı. Yaklaşık 8 bin kişinin muhaliflerin kontrolündeki İdlib’e geçmesinin ardından yeni konvoyların çıkış yapmaya hazırlandığı sırada otobüslerin bulunduğu yerde patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmazken, Şii teröristler tahliyeyi engellemeye başladı.

800 KİŞİYİ REHİN ALDILAR

Rejim yanlısı Şii terörist gruplar, tahliye konvoyuna rejim bölgesindeki Ramuse semtinden geçerken ateş açtı. Bunun üzerine, duran konvoyun önünde, rejim yanlısı grupların örgütlediği bir kalabalık toplanarak gösteriye başladı. Kalabalıktakiler kendilerini, İdlib’de muhalif güçlerin kuşatmasında bulunan Fua ve Kefreya beldelerinde yaşayanların akrabaları olarak tanıtıp kuşatmanın kaldırılmasını istedi. 16 otobüsün ve diğer bazı araçların bulunduğu konvoydaki yaklaşık 800 kişi, Şii teröristler tarafından rehin alındı. Grupların, İranlı General Seyid Cevad tarafından komuta edildiği biliniyor. 

14 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Konvoylara eşlik eden Rus güvenlik güçlerinin, Şii teröristleri bölgeden uzaklaştırma çabaları da yetersiz kaldı. Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile son gelişmeleri ele alırken Dünya Sağlık Örgütü tahliye operasyonunun askıya alındığını açıkladı. Bunun üzerine yaklaşık 40 otobüs ve araç yeniden tahliye noktasına döndü. Akşam saatlerinde ise acı açıklama geldi: Rejim yanlısı Şii teröristlerin tahliye işlemi  sırasında ateş açtığı gruptaki 14 sivil  hayatını kaybetti. Havan toplarınında kullanıldığı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.
Halep'ten tahliyeleri İran sabote ediyor