Kısa sürede salgın haline gelen ve Suudi Arabistan’da çok sayıda kişinin hayatına kaybetmesine neden olan bulaşıcı solunum yolu hastalığı olan MERS (Middle East Respiratory Syndrome) vakalarının Güney Kore’de de görülmesinin ülkede paniğe neden olduğu kaydedildi. Ülkede yaşayan 58 yaşındaki bir kadının akut solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği ve yapılan testler sonucunda MERS virüsünün pozitif çıktığı açıklandı. Öte yandan birkaç gün önce de test sonuçlarına göre virüse sahip olduğu doğrulanan 71 yaşındaki bir hastanın bugün hayatını kaybettiği duyuruldu.

’GÖNÜLLÜ OLUN’ ÇAĞRISI

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün gece 6 Koreli’ye daha MERS teşhisinin konduğu kaydedildi. Açıklamada, hastalık nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde MERS vakalarının 25’e yükseldiği bildirilirken, yaklaşık 750 kişinin de zorunlu ya da gönüllü olarak karantina altına alınması gerektiği kaydedildi.

Güney Kore Sağlık Bakanı Moon Hyung-Pyo tarafından yapılan açıklamada ise, vatandaşlara sağlık görevlilerinin 2 haftalık kuluçka dönemini inceleyebilmeleri için gönüllü olarak karantina altına alınmaları çağrısı yapıldı. Karantina altına alınanların günlük hayatlarında birçok zorluğu tecrübe edecekleri kaydedilen açıklamada, vatandaşlara, buna rağmen kendi ve ailelerinin güvenlikleri için sağlık görevlileri ile iş birliği içinde olmaları tavsiyesinde bulunuldu. Vatandaşlara kamusal alanlarda maske kullanmaları konusunda da uyarı yapılırken, enfeksiyondan arınmak amacıyla vatandaşların ellerini sık sık yıkamaları gerektiği vurgulandı.