Gazetenin görüş sayfasında yazar Jean-Marie Guéhenno, son olarak 17 Şubat'ta Ankara'daki patlamayla birlikte Rusya krizi, Türkiye toplumdaki ayrışmalar ve devam eden Suriyeli mülteci dalgasının Türkiye'nin içinde bulunduğu zor durumu değerlendirdi.

Yazar, Türkiye'nin bütün sıkıntılarına karşın jeopolitik açıdan Rusya ile batı ve Ortadoğu ile Avrupa arasında bir denge çengeli olarak varlığını sürdürdüğüne vurgu yaparak Türkiye'yi hala 57 Müslüman ülke arasında ekonomisi gelişmiş, laik görüşlü ve 80 milyon nüfusu ile en demokratik Avrupa'nın güney doğu sınırdaşı olarak değerlendirdi.


Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Rusya, İran ve Kürt savaşçılarla karşı karşıya kaldığını dile getiren yazar Guéhenno şunları kaydetti: "Türkiye Suriye Kürtleri konusunda batı ile anlaşmazlığa bir son vermeli. IŞİD ile mücadelede ABD, PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG ile samimi bir işbirliği yapıyor... Batılı ülkeler diğerleriyle kendi politikalarını birbirleriyle uyumlu hale getirmeli. Türkiye'yi Kürt hakları olmak üzere uluslararası standartlarda tutmalı ve geçen yıl yarıda kesilen barış görüşmelerine yeniden başlaması için ikna etmeli. Aynı zamanda PKK'nın ateşkesi sabotaj etmede büyük rol oynadığını kabul etmeli"