Kanada’nın bazı bölgelerinde duyulan ve esrarı şimdiye kadar çözülemeyen seslerin raporu bakanlıklara sunuldu.

Windsor 'Hum' olarak da bilinen gizemli seslerin nedenini araştıran Western Ontario Üniversitesi’nden Peter Brown ile Windsor Üniversitesi bilimadamlarından Colin Novak ve ekibi raporlarını tamamlayarak, Kanada Federal Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’na sundu.

BİLİMSEL İNCELEME BAŞLATILDI

Windsor ve yakınındaki LaSalle kasabasında uzun zamandır duyulan gizemli sesler için iki üniversiteden bilimadamları geçen yıl bilimsel inceleme başlatmışlardı. 60 bin dolara malolan raporun, iki bakanlığın bundan sonraki araştırmaları için yol gösterici olacağı belirtilirken, konuyla ilgili bakanlıklardan açıklama yapılmadı.

İNSANLAR OLUMSUZ ETKİLENİYOR

ABD’nin Indiana eyaletine bağlı Kokoma kasabası, New Mexico eyaletindeki Taos kasabası, İngiltere’nin Bristol kenti, Avustralya’nın Sydney ve Kanada’nın Windsor kentlerinde duyulan ve 'hum' olarak adlandırılan seslerin, etkili oldukları bölgelerin sakinleri üzerinde olumsuz etki bıraktığı ileri sürülüyor. Duyulduğu bölgeler başta olmak üzere dünya genelinde yüzlerce hikâyeye de kaynak olan 'hum'ların gerçek nedeni henüz belirlenebilmiş değil.