İtalya'da yaşanan olayda eski İsveç Güzellik Yarışması katılımcısı 23 yaşındaki genç kız, sahte menajerin Milano şehrindeki dairesinden komşular çığlıklarını duyunca kurtuldu. Hastaneye kaldırılan ismi açıklanmayan modelin, şok ve kötü beslenmeden dolayı sağlık sorunları yaşadığı ifade edildi. 


İtalyan gazeteleri, tutuklanan 42 yaşındaki adamın 2 yıl önce hapisten çıktığını açıkladı. Adamın adam kaçırma ve tecavüzden dolayı hapse girdiği belirtildi.

İsmi açıklanmayan İsveçli mankenin İtalya'nın moda başkentine geçtiğimiz yıl, güzellik yarışmasına katıldıktan sonra, iş bulma umuduyla geldiği belirtildi. İtalya'da Facebook üzerinden 'sahte menajer'in iletişim kurduğu genç kız, iş bulma vaadiyle adamın evinde kalmaya ikna edildi.

Kızı, Skype ve Facebook üzerinden ailesi ve arkadaşlarıyla konuşturup güvende olduğuna ikna etmeye zorlayan adam, genç kıza 6 ay boyunca tecavüz edip defalarca dövdü.

Roma'daki İsveç büyükelçiliği konudan haberdar olduklarını ve İsveçli bir kadının "İtalya'da vahşi bir saldırıya maruz kaldığını" belirtti.