Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, Paris'te  dün akşam meydana gelen konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin  kimliğinin teşhis edildiğini bildirdi. 

KONSER SALONUNDAKİ TERÖRİST FRANSIZ

Molins, Paris'te dün yaşanan altı eş zamanlı terör saldırısıyla ilgili  basın toplantısı düzenledi. "Konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliği teşhis  edildi. Saldırganın poliste sabıkası var" diyen Molins, saldırganın, 21 Kasım 1985'te Fransa'nın Esssonne bölgesinin Courcouronnes kasabasında doğduğunun  belirlendiğini kaydetti. 

SURİYE PASAPORTU BULUNDU

Fransız savcı, Stade de France'daki saldırılardan birini  gerçekleştiren canlı bombanın yanında da, 1990 doğumlu bir kişiye ait Suriye pasaportunun bulunduğunu açıkladı. 

Savcı, sorgular sırasında saldırılarda Seat ve Volkswagen Polo tipi  siyah iki otomobilin kullanıldığının ve bu araçların Belçika'da ikamet eden bir  Fransız vatandaşı tarafından kiralandığının tespit edildiği bilgisini aktardı. 

SALDIRILARI 3 TERÖRİST EKİP DÜZENLEDİ

Molins, bu kişinin beraberinde Brüksel'de ikamet eden iki kişiyle bir  araç içerisinde sınırdan geçmek isterken gözaltına alındığını kaydetti. Fransız savcı, dün Paris'te meydana gelen saldırılarda 129 kişinin  hayatını kaybettiğini, 99'u ağır, 352 kişinin saldırılarda yaralandığını  bildirmişti. 

Savcı, 7 teröristin öldüğünü belirtirken, teröristlerin üç ekip  halinde koordineli olarak hareket ettiklerinin anlaşıldığını açıklamıştı. Saldırıları terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.