GAZETECİ Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilmesiyle ilgili soruşturma yürüten Suudi Arabistan Başsavcısı, cinayeti işlediği belirtilen 11 sanıktan 5'i için idam cezası istediğini açıkladı.

BAŞSAVCI HERŞEYİ İTİRAF ETTİ... Cemal Kaşıkçı'nın ülkeye dönmeye ikna edilememesi üzerine öldürüldüğünü açıklayan Suudi Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı'nın boğuşma ve öldürücü dozda ilaçtan öldüğünü ve cesedinin parçalara ayrılarak Konsolosuktan çıkarıldığını duyurdu.

CİNAYET TALİMATIN KİM VERDİ?.. Kaşıkçı'nın öldürülmesi için ekip kurma emrini eski istihbarat başkan yardımcısı verdi. Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi talimatını Kaşıkçı'yı kaçırmak için İstanbul'a gelen 11 kişilik timin başındaki ismin verdiği açıklandı.

VELİAHT PRENSİN DANIŞMANI GÖRÜŞTÜ... Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanı ve eski Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud el-Kahtani'nin cinayet ekibiyle görüştüğünü de kabul eden Suudi Başsavcı, Kahtani hakkında da soruşturma açıldığını duyurdu. Kahtani'nin yurt dışına çıkışının yasaklandığı ve sorgulandığı belirtildi. 

PRENS SELMAN SORUŞTURMAYA DAHİL DEĞİL... Suudi Savcı, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı kapsamadığını duyurdu. 

KAMERALARI KİM KAPATTI?..Cinayetin ardından suudi konsolosluğundaki kameraların kapatılması emrini veren kişinin de belli olduğu açıklanırken, elde edilen tüm delillerin Türkiye ile paylaşılacağı duyuruldu.

KAŞIKÇI'NIN CESEDİ NEREDE?... Suudi Başsavcılığı, konsoloslukta öldürüldükten sonra parçalanarak dışarıya çıkarılan Cemal Kaşıkçı'nın cesedenin yerini bulma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kaşıkçı'nın cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin yaklaşık görüntüsüne ulaşıldığı da belirtildi.

İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI AÇIKLAMIŞTI... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Washignton Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Konsolosluğu'na girer girmez boğularak öldürüldüğünü ve cesedinin parçalanarak yok edildiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili ses kayıtlarının olduğunu ve bunun hem Suudi Arabistan'la hem de ABD başta olmak üzere Batılı bazı ülke istihbaratlarıyla paylaşıldığını açıklamıştı