Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yapılan saldırılar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi veren Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Türkiye'den yardım istedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile telefonda görüştü.

DÜN GECE TELEFONDA KONUŞTULAR

Cumhurbaşkanı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan dün gece telefonda konuştuğu Abbas ve Meşal'den, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller hakkında bilgi aldı.

TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTEDİ

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Kudüs'te Yahudi yerleşimciler tarafından son haftalarda Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerinin kaygı verici olduğuna işaret ederek, bu sorunla ilgili Türkiye'den yardım istediği öğrenildi.

Meşal'in de Kudüs'teki gerilim konusunda ayrıntılı bilgi verdiği kaydedildi.

ERDOĞAN: GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ihlallerin son bulmasının bölge barışı açısından da büyük önem taşıdığına değinerek, Türkiye olarak BM Güvenlik Konseyi üyeleri nezdinde konuyla ilgili girişimde bulunacaklarını söylediği belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İsrail güvenlik güçlerinin, dün sabah saatlerinde yaklaşık 100 Yahudi'yi Aksa'nın ağlama duvarına bakan Megaribe kapısından içeriye almasına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıkmıştı.

İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahelesi üzerine 27 kişinin yaralandığı saldırıda, cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görüldü.