Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya provokatif şekilde girmesiyle tetiklenen ve çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan Filistin ayaklanmasının birinci yılı,Gazze'de yüzlerce Filistinlinin katılımıyla anıldı.
İslami Cihad Hareketi tarafından organize edilen gösteride yüzlerce Filistinli, Gazze kentinin sokaklarında, Filistin bayrağı ve ayaklanmaya ilişkin pankartlar taşıyarak yürüdü.
Hareketin önde gelen liderlerinden Ahmed el-Müdellel, yaptığı konuşmada, "Kudüs intifadası, Filistin topraklarında İsrail'e ait bir yer olmadığını doğrulamaktadır." dedi.

Batı Şeria'daki ayaklanmanın, sadece gücün dilinden anlayan İsrail'in hesaplarını karıştırdığını söyleyen Müdellel, "Bölgesel ve uluslararası bazı kesimler intifadayı durdurmak için çaba sarfetti. Ancak intifada, Filistin özgürleşene kadar devam edecek." diye konuştu.
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya provokatif şekilde girme konusundaki ısrarları ve Filistinlilere yönelik insan hakları ihlalleri nedeniyle geçen yıl ekim ayında patlak veren Filistin ayaklanmasında, 40 İsrailli ve 238 Filistinli hayatını kaybetmişti.
Kudüs ve Batı Şeria'da protesto gösterileri şeklinde geçen ekim ayında başlayan Filistin ayaklanması, bıçaklama ve araçla çarpma girişimleriyle devam etti.