FBI yetkilileri, terör örgütü FETÖ'nün kontrolü altında olan Pasifika Enstitüsü'nde örgütün iftar yemeğine katıldı. FBI, programla ilgili çekilen fotoğrafı resmi Twitter hesabından da yayınladı. FBI, Pasifika Enstitüsü'ne 2016 FBI Toplum Liderliği Ödülü verilmişti.

RESMİ TWİTTER HESABINDAN YAYINLADILAR

FBI Los Angeles'in resmi Twitter hesabından yayınlanan fotoğrafta, FETÖ üyeleri ile birlikte FBI ve polisyetkililerinin olduğu görüldü. Federal Büro (FBI) 2016 yılında, söz konusu kuruma FBI Toplum Liderliği Ödülü (DCLA) vermişti.

FBI, FETÖ'CÜLERE ÖDÜL VERMİŞTİ

Kamuoyunda Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Pasifika Enstitüsü'ne 2016 FBI Toplum Liderliği Ödülü verilmişti.

FBI internet sitesinde yer alan habere göre, FBI San Diego Yöneticisi (SAC) Eric Birnbaum, Pacifica Enstitüsü'nün 2016 FBI Toplum Liderliği Ödülü'ne (DCLA) layık görüldüğünü duyurmuştu. Birnbaum, ödülü 9 Mart 2017 Perşembe günü, FBI San Diego'nun Sorrento'daki Federal Ofis Binasında düzenlenen bir törenle Pacifica Enstitüsü Müdürü Mesut İnci'ye vermişti.


 


(FBI San Diego Yöneticisi Eric Birnbaum ve San Diego Pasifica Enstitüsü Müdürü Mesut İnci)

'YAPTIKLARI İNANILMAZ İŞLER SEBEBİYLE'

FBI, Her yıl, FBI'nın 56 saha bürosunun her birinden sorumlu olan özel temsilci, bölgelerinde "önemli bir farklılık yaratan bir kuruma" vermek üzere bir ödül seçiyor. Adı geçen Pacifica Enstitüsü ise, geçen yıl San Diego topluluğu için ödüle layık görüldü. FBI sitesinde, Pasifican Enstitüsü'nün "yaptıkları inanılmaz işler sebebiyle ödüle layık görüldüğü" ifadeleri yer alıyor.

Pasifica Enstitüsü'nün, "toplumsal adalet ve dinler arası diyalog ve toplumsal yarar" hedefleriyle 2003 yılında kurulduğu belirtilirken, Pasifica Enstitüsü San Diego Direktörü Mesut İnci ve San Diego Kolluk kuvvetlerinin "Bu hedefe ulaşmak için güçlü ortaklar olduğu" ifade edildi.