FEMEN yine ortalığı karıştırdıİspanya’da, 300’e yakın sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran "Yaşam Hakkı" adlı platformun kürtaja karşı düzenlediği gösteri, feminist kadın aktivist grup FEMENin protestosuna sahne oldu.

Başkent Madrid’de yağmur altında, 'İspanya’da, sıfır kürtaj ve kesintisiz bir yaşam için' sloganı altında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı gösteride, İspanya’da sağ görüşlü hükümetten yasal değişiklikler yapıp, kürtajı daha zor hale getirmesi istendi. Ancak gösteri en çok FEMEN’in müdahalesiyle gündeme geldi.

BENİM VÜCUDUM BENİM KURALLARIM

Göstericilerin arasına dalan FEMEN üyesi 5 kadın, üstleri çıplak bir şekilde kürtaj özgürlüğünü savunan sloganlar attı. Göğüslerine 'benim vücudum, benim kurallarım' yazan FEMEN üyelerine müdahale eden polis, 5 kadını gözaltına aldı. Bu arada 'Yaşam Hakkı' platformu üyeleri, kürtaj haklarının genişletildiği yasayı eleştirerek, şu an iktidarda olan Halk Partisi üyelerinden, kürtajın yasa ile zorlaştırılmasını istedi. Yasa, 2010 yılında Zapatero hükümeti zamanında genişletilmişti.

Zapatero hükümeti, şu anda yürürlükte olan yasayla gönüllü kürtaj hakkını hamileliğin 14. haftasına kadar çıkarmıştı. Mevcut sağ görüşlü hükümet ise kürtaj yasasını yeniden değiştirmek için Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurunun sonucunu bekliyor.