İngiltere’de yaşayan Paul Sandford ve John Hart adlı iki adam 2004 yılında birbirlerine aşık oldular. 59 yaşındaki Paul Sandford 2006 yılında ameliyat olarak cinsiyet değiştirdi ve kadın oldu. Çiftin birlikteliği devam ederken bu kez 2008 yılında 43 yaşındaki John da aynı ameliyatı geçirerek kadın oldu.
Worcester, Warndon’da yaşayan  çift 2008 yılında doğum belgelerindeki isimlerini mahkeme kararıyla değiştirerek kadın isimlerine kavuştular. Paul Stanford, Parma Bertoli adını alırken John Hart’ın adı da Stephanie Nickles adını aldı. Geçen sene İngiltere parlamentosunun eşcinsel evliliklere onay vermesinin ardından evlilik planları yapan çift, Parma’nın beyninde çıkan tümör sebebiyle bu planlarını hızlandırmaya karar verdi.
 
Doktorlar 2014’ün Ekim ayında Parma Bertoli’ye 12 aylık ömrünün kaldığını söylediler. Bunun üzerine evlilik tarihini öne alan  çift önümüzdeki ay dünya evine girmeye hazırlanıyor. İkisinin de erkek olarak başladığı ilişkilerinde son noktayı 2 kadın olarak evlenmekle koyacak olan  çift bu evliliğin çok özel olması için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor.