MİT Başkanı Kalın, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ile görüşecek MİT Başkanı Kalın, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ile görüşecek

İnsanlar geçimlerini sağlamak, hayatını devam ettirebilmek için para kazanmaya ihtiyaç duyarlar. Para kazanmak için de belli bir iş bularak, çalışmak zorundadırlar. Her işin kendine göre zorluğu vardır. Refah düzeyi yüksek olsa illa ki bir zorluk çıkar. Fakat bazı meslekler var ki...Para kazanmak uğruna canını hiç ettirecek. İşte tarihe dönüp baktığımızda en kötü 15 meslek!

1. Veba Taşıyıcılığı

Veba hastalığını bilmeyen yoktur. Özellikle tarihte bu hastalıktan dolayı ilk çıktığı zamanda bile 70 bine yakın kişi ölmüştür. Bu hastalık hasta ettiği kişiyi öldürmesinin yanında ışık hızıyla bulaşma gücüne de sahip. Hal böyle olunca vebadan ölen kişileri defnetmek büyük bir cesaret işi oluyor. İnsanlar ise tabii ki para için bunu da yaptılar. Canları pahasına vebadan ölen kişileri sokaklardan toplayıp, defnediyorlardı. Bununla da kalmıyor cesaretlerinin yanı sıra merhamet ederek, kendilerini uzun bir süre kilisede izole ediyorlardı.

2. Saf Buluculuk

2. Saf Buluculuk

Köpek bakıcılığının sadece tuvalet üzerine odaklanmış halini düşünün.  Saf Buluculuk mesleğinin yaptığı şey köpeğin dışkısını kovalamaktı. Bunu yapımlarının sebebi ise oldukça faydalı bir şeye sebep oluyordu. Köpek dışkısı o zamanki matbaa  da üretilen deri cilt kapaklı kitapların daha çabuk kurutulabilmesini sağlıyordu. Üstelik ne kadar taze ise o kadar iyi kurutuyordu. Sad Bulucuların mesleğini iyi yapabilmesinim yolu köpeğin dışkısından geçiyor da diyebiliriz.

3. Günah Yiyiciliği
3. Günah Yiyiciliği
Yine İngiltere ve ilginç bir meslek daha. Bu sefer mide bulantısı yok ama kötülük derecesi için aynı şeyi söyleyemeyiz. Bu meslek adı üstüne günah yiyiciliği. İnanışa göre ölen bir kişinin üstüne ekmek koyup, bir süre beklettikten sonra o kişinin günahları ekmeğe geçiyor. Bu şekilde vefat eden kişinin yakınları günah yiyicileri tutup, o ekmeği para karşılığı yediriyorlardı.  Bunun kötü dönüşü ise günah yiyiciliği yapan kişiler genellikle toplumdan dışlanan kişiler oluyordu. Her günah yediğinde o kişi topluma göre uzak  durulması gereken kişi haline geliyordu.

4. Kanalizasyon Avcılığı
4. Kanalizasyon Avcılığı

Neredeyse tüm mesleklerde bir dışkı söz konusu. Okurken mideniz bulanıyor olabilir ama o şartlarda insanların zar zor bulduğu işler. Kanalizasyon avcılığı da bunlardan biri. Borulardan belki değerli eşya veya para çıkarsa diye insanlar kanalizasyon başında bekleyip onları almaya çalışıyorlardı. Para kazanma kaynakları kanalizasyon kapaklarında bunun için saatlerce bekleyip, bir nebze de olsa geçim sağlanıyordu.

5. Yün Dolgunlaştırıcılığı
6. Şamar Oğlanlığı

Bu mesleğin özeti 'dayak yemek'. Yanlış okumuyorsunuz şamar oğlanlığının yaptığı şey  eski zamanlarda kral, devlet adamı yerine dayak yiyen kişilere denirdi. Şamar oğlanı görüldüğü anda tüm herkes öfkesini istediği gibi ona kusar, şiddet uygulardı. Tek isteği para kazanmak olan bu meslekte, prense yapılmayan şeyler onlara yapılırdı. Günümüzde Şamar Oğlanına döndün lafı da buradan gelmektedir.

7. Kusmuk Temizleyicisi
7. Kusmuk Temizleyicisi

Her meslek grubunda ayrı mideniz bulanıyor, tahmin edebiliyoruz. Bu da o mesleklerden biri. Özellikle lunaparklarda ihtiyaç duyulan bu mesleğe, hız trenlerinin adrenaline dayanamayıp kusanlardan dolayı ihtiyaç duyuluyor.

8. Tabure Seyisliği
8. Tabure Seyisliği

Bu mesleği duyunca yukarda listelediklerimize harika bir meslekmiş diyebilirsiniz. Yukardaki köpek dışkısının masumluğunu unutun. Tabure seyisleri kralın tuvalet hijyenini sağlayan bir meslek olarak bilinmektedir. İngiltere'de ortaya çıkan bu meslek dalı 500 yıl boyunca yapılmıştır. Tuvalet temizlemek olarak algılamayalım sadece kralın tuvaletteki temizliğini de üstleniyorlardı. Bu mesleği köleler mi yapıyor diyeceksiniz? Hayır ne yazık ki...O dönemde o kadar popüler bir meslek ki genelde soylu ailelerin çocukları bu tabure seyisliğini tercih ediyorlardı.

9. Proktolog
9. Proktolog

Tüm kötü mesleklerin yolu dışkıdan illa ki geçiyor. Bu da onlardan biri ama daha profesyonel hali diyebiliriz. Hastalık olduğunda makat bölgesi ile ilgilenen, hemoroit problemi yaşayanlar bu meslek alanından yardım almaktadırlar.

10. Asfalt Leşi Temizleyicisi
11. Mumyalayıcı

Bu mesleği çoğu kişi biliyordur. Ölü insanların bedenlerini doldurarak, mumyalama işlemi hala yapılan bir işlem. Ölü beden temizlendikten sonra cenazeye kadar çürümemesi için bir madde enjekte ediyorlar. Bu şekilde ölü beden kokmuyor ve çürümüyor.

12. Portatif Tuvalet Temizleyicisi
12. Portatif Tuvalet Temizleyicisi

Çağ ilerlese de tuvalet temizleme işi bitmiyor ne yazık ki... İnsan dışkısını temizleyecek kişiye bir ihtiyaç duyuluyor. Vakumlu aletlerle temizlenen bu işlem için yaklaşık 50.000 dolar ödeniyor.

13. Tavuk Cinsiyeti Belirleyicisi
13. Tavuk Cinsiyeti Belirleyicisi

Tavuk, yumurta sevenler olsa da bir göre kokusu çok da çekilecek gibi değil. Tavuk cinsiyeti belirleyicisinin yolu da buradan geçiyor. Tavuklar yeni doğduklarında karınlarından sıkılarak dışkısına bakılara cinsiyeti analiz ediliyor. Anlatırken bile tüyler diken diken oldu ama ülkemizde bunun yerine kanatlarına bakılması tercih ediliyor.

14. Yarasa Gübresi Toplayıcısı
14. Yarasa Gübresi Toplayıcısı

Yarasa dışkısı veya kuş dışkısı. Gübrelerin doğaya birçok faydası olduğunu kimse inkar edemez sanıyoruz. Yarasa dışkısı ya da diğer adıyla guano da kuvvetli gübreler arasında. Bundan dolayı sırf bu meslek için özel eğitimli insanlar, mağaralara gönderilip yarası dışkısı toplanması isteniyor.

15. Koltuk Altı Koklayıcısı
15. Koltuk Altı Koklayıcısı

Koltuk altı koklayıcısından ziyade deodorant test edicileri daha tatlı olabilir. Yaz aylarında toplu taşımalarda maruz kalınan bu kokuyu sırf meslek için çekenler var. Deodorant markaları, üretmiş oldukları  ürünlerin kalıcılığı için bu meslek dalına ihtiyaç duyuyor.