İngiltere'de eski asker 28 yaşındaki Laurens Vallender, 2010'da cinsiyet değiştirip Lucy adını aldı. Geçen yıl İslam dini seçerek İngiltere'nin cinsiyet değiştirmiş ilk müslümanı olan Lucy, Murad ismindeki erkek arkadaşı ile dünyaevine girdi. 
Daily Mail'in haberine göre, İngiltere'nin Swidon kentinde yaşayan Lucy Vallender, İslam dinini seçerek İngiltere'nin ilk cinsiyet değiştiren Müslüman oldu. Daha önceki ismi Laurens olan ve 2006 yılında İngiliz ordusuna katılan Lucy, 2010 yılında ordudan ayrılıp cinsiyet değiştirdi.

Geçen sene İslam dinini seçip tesettüre giren Lucy, İslami bir arkadaşlık sitesinde tanıştığı İngiliz vatandaşı Murad hayatını birleştirdi. 

Ordudan liyakat nişanı da bulunan Lucy, 14 yaşından beri kendisini kadın gibi hissettiğini, orduya girmesinin kendisini daha da depresyona soktuğunu, bu yüzden 3 sene önce tedavi görüp cinsiyet değiştirme ameliyatı olduğunu belirtti.

'SEN ERKEK DOĞDUN DEDİLER'

İslam dinini seçtikten sonra, yaşadığı kasabanın cemaati ile bazı soruınlar yaşadığını belirten Lucy, Swidon Cami'ine ibadet etmeye gittiğinde kendisine erkek olarak doğmuş biri olduğunu, bu yüzden kadınlarla değil erkeklerle beraber namaz kılabileceğini söylendiğini ifade etti. Swidon Camii sözcüsü ise kapılarının islami kurallara uygun hareket eden herkese açık olduğunu aktardı.  

İngiltere bu olayı konuşuyor