ABD'nin öncülük ettiği koalisyon güçleri önceliğinde Musul'u DEAŞ'ın elinden kurtarmak için başlatılan operasyon kapsamında birçok köy DEAŞ militanlarının elinden alındı. Peşmerge güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonla kurtarılan Şey Emir Köyü, örgüt militanları tarafından köstebek yuvasına döndürülmüş. 

TÜNELLERİN İÇİ PATLAYICI VE TUZAK DOLU
DEAŞ militanlarının köyün girişinde ve çıkışında bulunan bazı evlerin altına birçok tünel kazdığı görüldü. Tünellerin hava saldırılarından korunmak ve mühimmatları korumak için yapıldığı düşünülüyor.
Peşmerge güçleri köyü tamamen kontrol altına alsa da DEAŞ militanlarının köyü terk etmeden tünellerin içine ve birçok noktaya patlayıcı tuzaklar kurduğu görüldü. DEAŞ militanları, Peşmerge güçlerinin operasyonlarıyla birlikte birçok evde havan ve füze mermileri başta olmak üzere çok sayıda patlayıcıyı arkalarında bıraktı.
BİRKAÇ GÜN İÇİNDE PATLAYICILAR TEMİZLENECEK
Peşmerbe komutanlarından Albay Kırekar, Peşmerge güçleri olarak 9 köyü DEAŞ'ın elinden aldıklarını söyledi. Albay, son olarak DEAŞ'ın elinden aldıkları Şeyh Emir köyünde birçok tuzakla karşılaştıklarını, çok sayıda tünel bulduklarını ve bu tünellerin nerelere ulaştığını henüz bulamadıklarını ve patlayıcı bulduklarını kaydetti.
Birçok evin mutfağında ve odalarında patlayıcı olduğunu söyleyen Albay Kırekar, köyü birkaç gün içinde patlayıcılardan temizleyeceklerini söyledi.
İLKOKUL, BOMBA İMALATHANESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ
2014 yılında DEAŞ militanları tarafından ele geçirilen Şey Emir köyünde yıllarca eğitim veren Şey Emir İlkokulu, örgüt militanları tarafından bomba imalathanesine çevrildiği görüldü.

Birçok noktasında patlayıcı tuzakları kurulan okulda bomba düzeneklerinin yapıldığı görüldü.