Çin hükümeti, Doğu Türkistan'da başörtüsünü ve namazı yasakladı. Bu yasak, Çin'in Uygur Türklerine yaptığı ilk ve son zulüm değil.
NAMAZ VE BAŞÖRTÜSÜ ARTIK YASAK
Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan'da Çin'in baskısı bir türlü bitmezken Çin'in, Doğu Türkistan'da resmi kurumlar, okullar ve iş yerlerinde yıllardır uyguladığı yasaklar resmiyet kazandı. Namaz yasağının yanında dini giysilerle iş yerlerine gelme, kadınların başörtüsü takması ve kişinin İslam dini mensubu olduğunu gösteren diğer semboller de yasağa dahil edildi. 


Ancak bu, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yaptığı zulümlerin ne ilki ne de sonu. İşte Komünist Çin hükümetinin akıl almaz uygulamaları;


Binlerce genç kız işkencelerle öldürülüp köle gibi satılıyor
Doğu Türkistanlı genç kızlar, istihdam bahanesiyle zorunlu göçe tabi tutularak, ailelerinden adeta sökülüp alınıyor. Son alarak Çin’in iç bölgelerine götürülen 500 bin genç kız, kölelere dahi reva görülmeyecek ortamlarda, karın tokluğuna çalıştırılırken, pek çoğu da zorla ahlaksız ortamlarda insanların zevk ve sefalarına sunuluyor. Karşı çıkanlar, tıpkı fotoğrafta görüldüğü gibi en ağır Çin işkencelerine maruz bırakılırken, pek çoğu bu işkencelerde hayatını kaybediyor. 



SİNSİ PROJE
Ailelerinden alınan 500 bin genç kızın yerine, hemen Çinli göçmenleri yerleştiren katil Çin, burada sürdürdüğü sinsi asimilasyon projesini uyguluyor. Doğu Türkistanlılar’ın aile geleneklerini söndürmek, neslinin artmasını ve iffetli annelerin azalmasını hedefleyen Çin, tüm dünyaya hakim kılmaya çalıştığı ekonomik gücünün altında yatan ucuz iş gücünü de bu yolla sağlamış oluyor. Sözde ekonomik ve istihdam önlemleri adı altında gizledikleri asıl amaçlarına, dünyanın gözünü boyayıp, soysuzca katliamlarına devam eden Çin, resmi sayısı 35 milyonu geçen bir milleti tarih sahnesinden ve coğrafyadan silmeye çalışıyor.



TARİHTEN SİLMEK İSTİYORLAR
Tüm dünyanın haberdar olmasına rağmen, sessiz kaldığı bir soykırıma yıllardır direnmeye çalışan Müslüman Türk Doğu Türkistan halkı, akla hayale sığmayacak zulümlerle tarihten silinmeye çalışılıyor. 



Tek suçları Müslüman ve Türk olan Uygur Türkleri, tarihte görülmedik sistemli bir soykırımla şehit ediliyor.


KİMSE MÜDAHAL ETMİYOR
Çin’in uyguladığı izole nedeniyle, dünyanın geç haberdar olduğu bu vahşet, bugün tüm çıplaklığı ile gözler önüne serilirken, insan hakları havarisi kesilen ülkeler, sırtlarını döndükleri Müslüman Türkleri katletmeye devam ediyor.

UMUTLARI TÜRKİYE
Çin'in yıllardır Uygur Türkleri üzerinde uyguladığı baskının resmiyet kazandığını belirten Tümtürk Çin'in cesaretini dünyanın sessizliğinden aldığını söyledi. Çin'in yaptığı katliamlarla İslam dünyasını test ettiğini belirten Seyid Tümtürk "Bu ayıp sadece Çin'in değil, sessiz İslam dünyasının ayıbıdır" diye konuştu. 



"BİZİ KURTARIN"
Uygurların Türkiye'den beklentisinin büyük olduğunu dile getiren Tümtürk "Cumhurbaşkanımızın uyguların Türkiye'ye getirilmesi üzerine yaptığı açıklama Uygur Türklerine ışık oldu. Bu mesaja çok önemli bir misyon yüklüyorlar" ifadelerini kullandı.Tüm dini ibadetlerin yasaklandığı Doğu Türkistan'ın toprak bütünlüğünden tutun da namusuna, ırkına, malına ve canına musallat olan Çinliler, tarihte bilinen ne kadar Çin işkencesi varsa, hepsini gözlerini kırpmadan Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı için mücadele eden Müslüman Türkler'in üzerinde uyguluyor




SİSTEMATİK ASİMİLASYON
Toplam nüfusu 20 milyona yaklaşan Doğu Türkistan'da, 2000 yılındaki nüfus sayımı sonuçlarına göre yüzde 45'lik bir oranla Uygur Türkleri çoğunluğu oluşturuyor. Ancak bu oran 1950'li yıllarda yüzde 80 civarındaydı. Çin'in uyguladığı asimilasyon uygulamaları, doğum yasağı ve göç politikaları sonucu bölgede nüfus dengesi sürekli değişiyor. Uygur Türkleri, Çin'deki başka bölgelere göçe zorlanmalarına ve topraklarına Çin'in en büyük etnik grubu olan Han nüfusunun yerleştirilmesine tepki gösteriyor.




ÇİN NÜKLEER DENEMELERİ BURADA YAPTI
Doğu Türkistan'da yaşanan en büyük problemlerden biri de Çin'in nükleer denemeleri. 1966-1997 yılları arasında bölgede onlarca nükleer deneme yapıldığı tahmin ediliyor. Bu durum bölgede sakat doğumları ve kanser gibi tehlikeleri hastalıkları tetikliyor.




İDAMLARIN SAYISI BELİRSİZ
Bölgede tutuklamalar ve yargısız infazlar devam ediyor. Karakollara saldırıldığı, patlayıcı madde taşındığı iddialarıyla ve İslami teröre destek vermek suçlamasıyla tutuklanan kişiler kimi zaman kurşuna diziliyor, kimi zaman da idam ediliyor.
 



RAMAZAN'DA "ORUÇ TUTMAYIN" PROVOKASYONU

Ramazan ayında oruç tutmak isteyen Müslümanlara yasak koyan yönetim, öğrencilere zorla su içirdi yemek yedirdi.