Söylenen birçok şeyi duymuyor, uyur gezer gibi dolaşıyor, tuvalet yemek gibi ihtiyaçlarını eşinin gün içinde 2 kez uyandırması ile karışılıyor.... 24 yaşındaki Judy Robson 'Uyuyan Güzel Sendromu' olarak bilinen hastalık nedeniyle çocuğunun doğumunu hatırlamıyor.

Çünkü tam doğum esnasında uykuya dalmış. Aslında hastalığına tam olarak hala teşhis koyulamayan genç kadının Kleine Levin yani Uyuyan Güzel Sendromu'na yakalandığı tahmin ediliyor.

 RÜYA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Jody uyku sırasında yemek yemek, tuvalete gitmek gibi ihtiyaçlarını eşi Steven'ın onu günde iki kere uyandırmasıyla uyur gezer bir halde karşılıyor ve insanların söylediği şeylerden bazılarını duyuyor. Bunların bir rüya olduğunu düşünen Robson uyku sırasında yaşadıklarının çok az bir kısmını hatırlıyor.

DOĞUM ESNASINDA UYUYA KALMIŞ

Bugüne kadar en uzun uykusu 11 gün süren Judy Robson, tuvalette, yemek yerken ya da herhangi bir şekilde uykuya dalabiliyor. Hatta uykuya karşı koyma gücü o kadar az ki doğum yaparken bile uyuya kalmış. İki çocuk annesi Jody Robson ilk oğlunu doğumu sırasında uykuya dalmış ve trans halinde doğurmuş.

İki hafta sonra uykudan uyanan genç kadın karnındaki şişliğin indiğini görünce ne olduğunu sordu. Eşi ise çocuğunu doğurduğu sırada uyuya kaldığını söyledi. Yani Judy çocuğunu ilk kez kucağına aldığında oğlu Harley iki haftalıktı.

HER DAKİKASI HAZİNE GİBİ

Jody Robson'ın uykuyla süren bu mücadelesinde uyanık olduğu her dakika hazine gibi. Jody uyku halindeyken çocuklarına bakmak annesine ve eşine düşüyor. Genç anne oğullarının çocukluğunu uyuyarak geçirdiği için çok üzgün.

HEMEN HER YERDE UYKUYA DALABİLİR

"Tatilleri, kız kardeşimin doğum günü gibi şeyleri kaçırdım. Benim için çok üzücü çünkü değerli anları kaçırıyorum." diyen Judy'nin neden devamlı uyuya kaldığı tam olarak bilinmiyor. Ancak belirtiler Uyuyan Güzel Sendromu'nu gösteriyor. Nöroloji uzmanı Prof. Matthew Walker, "KLS çok nadir görülen bir sendrom. Judy'de görülen özellikler ise bu hastalığın çok tipik özellikleri." diyor.