Bir doktor, “Clinton, Parkinson’un tüm belirtilerini gösteriyor” dedi.
ABD’de başkanlık seçimlerine 2 aydan az bir süre kala Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’ın sağlık sorunu mercek altına alındı.

GEÇTİĞİMİZ PAZAR RAHATSIZLAMIŞTI
Pazar günü New York’ta 11 Eylül olaylarının anma töreninde rahatsızlanan Clinton’ın aracının önünde dizlerinin çözüldüğünü gösteren video ülkede ciddi endişe yarattı. Doktorların zatürree olduğunu açıkladığı Clinton, dün California gezisini iptal edince 68 yaşındaki politikacının ciddi bir rahatsızlığa sahip olduğu endişesi, ülkenin borsalarında ciddi düşüşlere yol açtı. Washington Post Gazetesi, Cumhuriyetçilerin öteden beri Clinton’ın hastalığını gündeme getirdiğini ileri sürerek, “Clinton’ın hastalığı şimdi sorun oldu” başlığını kullandı.

PARKİNSON BELİRTİLERİ GÖSTERİYOR
Clinton’ın rahatsızlığının ardından Floridalı bir anestezi uzmanı olan Doktor Ted Noel’in, “Clinton, Parkinson hastalığının bütün semptomlarını gösteriyor” iddiasında bulunduğu bir video yayınladı. 450 binden fazla kişi tarafından izlenilen videoda Dr. Noel, Clinton’ın “sık sık dona kaldığını, başını kontrolsüzce salladığını, öksürük nöbetlerine tutulduğunu ve titrediğini saklamak için bir elini hareketsiz tuttuğunu” ileri sürüp bunların Parkinson hastalığının belirtileri olduğunu iddia etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DÖNEMİNDE BEYİN SARSINTISI GEÇİRMİŞTİ
Dr. Noel, ‘bir anestezi uzmanı olmasına rağmen bir beyin rahatsızlığı konusunda teşhis koymaya çalıştığı’ gerekçesiyle Demokratlar tarafından sert biçimde eleştirildi. 2012 yılında dışişleri bakanlığı görevini sürdürdüğü sırada beyin sarsıntısı geçirdiği bilinen Clinton’ın doktoru, son rahatsızlığın beyin sarsıntısı ile ilgili olmadığını söyledi.