64 yaşındaki Çinli inşaat işçisi Luo Jindong, karısını insan tacirlerinden satın almış ve karısının akli dengelisi bozulunca onu odaya kapatmış. Jindong'ın karısı 12 yıldır bir kafeste yaşıyor.

BİRİKİMLERİYLE EŞ SATIN ALMIŞ

Fakir bir ailede doğduğunu söyleyen Jindong genç yaşta erkek ve kız kardeşlerine bakmak durumunda kalmış. 50 yaşındayken sonunda kardeşlerinin hepsi evlenip ailelerini kurunca sorumluluklarından kurtulan Jindong biriktirdiği paralarla insan kaçakçılarından kendine bir eş satın almış.

ADINI BİLE BİLMİYOR

Bir yıl sonra eşi hamile kalmış ve bir erkek çocukları olmuş. Jindong, kadının kim olduğunu bilmiyor hatta adını bile giç sormamış. Kimliği belirsiz kadın onun için sadece bir eş, daha sonra da çocuğunun annesi imiş.

DOĞUMDAN BİR YIL SONRA KARISI AGRESİFLEŞMİŞ

Doğumdan bir yıl sonra karısı zihinsel rahatsızlıklar yaşamaya başlamış ve agresifleşmiş. Annesi ile ne yapılması gerektiğini konuşan Jindong 2002'de karısını küçük bir odaya kapatmaya karar vermiş. Jindong aldığı kararla ilgili yerel basına şu açıklamalarda bulunmuş:

"Ne yapabilirdim? Tedavi için paramız yok. Ancak ailemi doyurabilecek kadar kazanıyor ve oğlumun annesinden ayrı kalmasını istemdim. Onu çok seviyorum. Başka bir çözüm olsaydı bu kadar uzun süre onu kapalı tutmazdım. Her gün işe gitmeden önce ona yemek yapıyorum ve birkaç günde bir banyo yapmasını sağlıyorum ama hastane masraflarını ödeyecek paramız hiç olmadı."

YARDIM PARASI TOPLANIYOR

Jindong'un hikayesi yerel basında yayınlanınca aileye bağışlar yapılmaya başlanmış. Jindong bağış paraları ile yıkılmak üzere olan evlerini onarıp karısını hastaneye yatırabilmeti umut ediyor.