Hayvanseverlerin büyük protestolarına rağmen Çin köpek yeme festivaline hazırlanıyor.

Çin medyasının haberlerine göre, ülkenin güney kenti Yulin'de yaşayanlar 21 Haziran'daki gündönümünü kutlamak için köpek Eti yeme karnavalı için tüm hazırlıkları tamamladı.

DÜNYANIN EN VAHŞİ FESTİVALİ

Köpek Eti yeme festivali Çinlileri ikiye bölmüş durumda. Kimilerine göre köpek yeme festivali dünyanın en vahşi festivali, kimilerine göre ise yüzyılladır yapılagelen bir geleneğin parçası.

Hayvenseverlerin büyük tepkisini çekmesine karşın bu tuhaf gelenek Çin'in bazı kentlerinde 600 yıldan fazla bir zamandır yapılıyor. Her yıl güneş ışınlarının dönencelerden biri üzerine dik geldiği ve gecelerin uzatmadan kısalmaya ya da kısalmadan uzanmaya döndüğü gün 21 Haziran bu festival hayata geçiriliyor.

SOKAKLARDA KÖPEK KALMADI

Yulin kenti halkı geçtiğimiz hafta sonu toplanıp sokak sokak dolaşarak festival için köpekleri yakaladı.Festival için köpek Eti satan mezbahalar da tüm tedariklerini sağladı.

Öte yandan Facebook ve Twitter gibi sosyal medya üzerinden köpek yeme festivaline karşı protesto kampanyaları başlatıldı. 2011 yılında tepkiler üzerine yasaklanan festivalin bu yıl yasaklanıp yasaklanmayacağı henüz bilinmiyor.Bir an önce tepkini dile getir.

İMZA LİNKİ LÜTFEN DUYARLI OLALIM:
http://www.change.org/tr/kampanyalar/haytap-%C3%A7in-de-%C3%B6l%C3%BCm%C3%BC-bekleyen-k%C3%B6pekler-i%C3%A7in-son-g%C3%BCnler?share_id=guuTSSVSFT&utm_campaign=friend_inviter_chat&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=permissions_dialog_false