Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha haber alınamayan Cemal Kaşıkçı için soruşturma devam ediyor. Kaşıkçı'ya ait bir iz bulmak için arama yapmak isteyen Türk güvenlik güçlerine izin verilmedi.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim günü girdikten sonra ortadan kaybolan Cemal Kaşıkçı'ya (59) ilişkin soruşturma sürüyor. Suud tarafının 'ortak çalışma' önerisiyle Riyad'dan gönderdiği ekip dün yine konsolosluk binasına girerek burada bir süre kaldı. Kaşıkçı'ya ait bir iz bulmak için arama yapmak isteyen Türk güvenlik güçleri bu yerleşkelere henüz giremedi.

GEREKLİ İZİN VERİLMEDİ

Levent'teki binaya iki sivil araçla gelen 6 kişinin içeride ne yaptığı merak konusu oldu. Polis bariyerleriyle çevrili başkonsolosluk önünde çok sayıda yerli ve yabancı gazetecinin bekleyişi sürerken, Başkonsolos Muhammed el-Katibi, Cemal Kaşıkçı'nın 'gömüldüğü' iddia edilen iki adreste arama yapmak için gerekli olan izni dün de vermedi.

TÜM ŞÜPHELER RESMİ KONUTTA

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; tüm şüpheler, konsolosluk binası ile buraya 300 metre mesafedeki resmi konuta yoğunlaştı. Kaşıkçı'ya ait bir iz bulmak için arama yapmak isteyen güvenlik güçleri bu yerleşkelere henüz giremedi. Günlerdir evinden çıkmayan Suudi Arabistan'ın Başkonsolosu Muhammed el Katibi ve diğer çalışanlar için 'sınır dışı' yaptırımı gündemde.

Suudi Arabistan'ın Başkonsolosu Muhammed el Katibi

KONSOLOSLUK ÖNÜNDEKİ ARACA 'YEM' GÖZÜYLE BAKILIYOR

Bu arada 2 Ekim'de Kaşıkçı konsolosluğa girdikten kısa bir süre sonra binadan çıkışı kameralara yansıyan Mercedes Vito aracının 6,5 saatlik yolculuğuna 'yem' gözüyle bakılıyor. Levent'teki adresten çıkıp Anadolu yakasına geçen, Maltepe ve Kartal istikametini takip ederek Pendik yönüne sapan söz konusu minibüsün burada ara sokaklara girdiği ve yeniden Avrupa yakasındaki konsolosluğun önüne döndüğü tespit edilmişti. Polis ekipleri, araçla yapılan bu uzun seyahati, takibe karşı hedef saptırma çalışması ya da şaşırtmaya yönelik bir hamle olarak değerlendiriyor.