TERKS AKINTIYA YAKALANDI
Down sendromlu milli yüzücü Caner Erkin bu yıl da Boğaz’daki yarışta yer aldı. Ancak Caner Erkin, bitiş şatına yaklaşık 10 metre kala ters akıntıya yakalandı. Yorgunluğun da etkisiyle Caner Erkin kulaç atmada zorluk çekti. Tam bu sırada yarışı Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda izleyenler Caner Erkin’e alkışlarıyla destek verdi. Görevliler de seslenerek Caner Erkin’e yardım etti. Caner’in ters akıntıya karşı verdiği mücadele herkesi heyecanlandırdı. Yarışın onur konuğu Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Inge De Bruijin de heyecanlandı ve protokol tribünündeki yerinden kalktı. Olimpiyatların Kraliçesi lakabıyla anılan Inge De Bruijin, bağırarak gücünü toplayan Caner Erkin’in mücadelesinden etkilendi ve gözyaşlarını tutamadı. Caner Erkin, son bir gayret gösterdi ve  üzerine gelen akıntıyı yendi. Caner’in yarışı başarı ile bitirmesi herkesi sevindirdi.


45 ÜLKÜ 1749 YÜZÜCÜ

Yarışa 45 ülkeden 450’si kadın 1749 yüzücü katıldı. Yüzücüler Şehir Hatları İşletmesi’ne ait Beyoğlu vapuru ile Anadolu Yakası’ndaki Kanlıca Vapur İskelesi’ne getirildi. İskeleye yanaşan vapurun yanına  başlangıç şatı çekildi. Saat 10’da Inge De Bruijin yarışın startını verdi. Vapurdaki yüzücüler başlangıç şatına oradan da İstanbul Boğazı’na atladı. Sporcular Baltalimanı Koyu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altı, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Bebek Koyu, Kandilli Burnu, Arnavutköy İskelesi, Vaniköy Galatasaray Adası, Kuleli Askeri Lisesi ve Kuruçeşme Feneri önlerinde kulaç atarak, kuzeyden güneye Asya’dan Avrupa’ya doğru yüzdü. Yarış, Avrupa Yakası’ndaki Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son buldu.

KÜRSÜDE TÜRK BAYRAĞI AÇTI
Hasan Emre Musluoğlu kupasını almak için kürsüye çıktığında önceki madalya törenlerinde yaptığı gibi yine Türk Bayrağı açtı. Hasan Emre Musluoğlu’ya birincilik kupasını Hollandalı yüzücü Inge De Bruijin verdi. Yüzmeye 6 ay ara verdiğini söyleyen Hasan Emre Musluoğlu, "Yine de kazandım. Çok mutluyum" dedi.