13 Aralık'ta Afganistan'ın İran sınırında bulunan Herat şehrinde akıllara durgunluk verecek koca dehşeti dünyanının gündemine bomba gibi düşmüştü .Kadına yönelik şiddetin her yıl artarak devam ettiği ülkede şiddetin son kurbanı 23 yaşındaki 4 çocuk annesi Sitara oldu. Farsçada "Yıldız" anlamına gelen Sitara isimli kadının burun ve dudağı geçtiğimiz Cuma akşamı uyuşturucu bağımlısı olan kocası tarafından çocukları önünde kesilmişti. Kocasının uyuşturucu bağımlılığından kurtulmasını isteyen ve bu yönde kocasına telkinlerde bulunması nedeniyle Sitara'nın insanlık dışı işkenceye maruz kaldığı dile getiriliyor.İşkenceci koca ise olayın duyulması üzerine kayıplara karışmıştı. Afgan polisinin tüm çabalarına rağmen işkenceci koca henüz bulunamadı.
Olayın ardından Herat şehrinde tedavi altına alınan Sitara'nın tedavisinin burada yeterli olmaması nedeni ile Afganistan Sağlık Bakanlığı ve Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nin ortaklaşa çalışmasıyla, Sitara bugün Türkiyeye gönderiliyor.

Uçakla Herat şehrinden Başkent Kabil'e getirilen Sitara, havalimanında özel bir ambulansın içinde uçak saatini bekliyor. Yüzü ve bir kolu tamamen sargılı olan genç kadına ağabeyi Nur Ahmed eşlik ediyor.

Ahmed, Kabil Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, kardeşine sahip çıkan ve tedavisini üstlenen başta Türkiye Cumhuriyeti devleti olmak üzere Afganistan Sağlık Bakanlığı ve Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne minnettar olduğunu ve kardeşinin Türkiye'de tedavi edilmesine katkıda bulunan herkese gönülden teşekkür ettiğini dile getirdi.

Tüm tedavi masrafları Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak olan Sitara, bugün öğleden sonra Türk Hava Yolları'nın uçağı ile İstanbul'a gönderilecek ve daha sonra tedavisinin yapılacağı Ankara'ya sevkedilecek.
Türkiye, her yıl Afganistan'da tedavisi mümkün olmayan 250 hastayı ücretsiz olarak ülkemizdeki çeşitli hastanelerde tedavi ettiriyor.