Rohingya ajansına dayandırılan haberde, Budist çetelerin manastırlarda Arakan’lı Müslümanları öldürmek için silah stoku yaptığı ortaya çıktı.


Bu silahların sözkonusu bölgelerde yer alan manastırlarda depolandığı söylenirken ortaya çıkan bu manzara karşısında Arakan’lı Müslümanlara yönelik şiddetin gittikçe arttığı gözleniyor. Budist çetelerin yapmış olduğu hazırlık sonrasında ihbar alan Müslümanların hemen hükümete yapmış olduğu şikayet sonrası Myanmar hükümeti hemen olaya el attığı özellikle Maungdaw arasında Myom Chaung Taike sınır bölgesinde yer alan manastırlara baskın düzenleyerek birçok silaha el koyduğu söylenildi.


Bölgede buna benzer bir çok silah depolanan manastırın olduğunu dile getiren Rohingya’lı Müslümanlar, Burma hükümetinden bazı talepler ettikleri kaydedildi. Müslümanlar, Burma hükümetinin ülkede kaos yaşanmasını istemiyorlarsa hemen adı geçen bu manastırlar hakkında denetleme başlatılmasını ve bu olay üzerinde ciddi araştırma yapmasını Burma hükümetinden talep ediyorlar.

İşte sözü geçen manastırlarda depolananlar