Yumurtalar, besin özellikleri ve tat olarak doğallarıyla ayırt edilemiyor

ABD'li milyarderler Bill Gates ve Peter Thiel'in desteklediği bir proje çerçevesinde birkaç bitki özünün karışımıyla, tamamen yumurta tadında yapay yumurta üretildi. "Beyond Eggs" (Yumurtaların Ötesi) ismi verilen yapay yumurtalar, içinde bitkisel karışımın bulunduğu paketler halinde Kaliforniya'daki süpermarketlerde satışa sunuldu. Yakında bütün dünyada piyasaya çıkması beklenen yumurtalar, bire bir doğal yumurta tadında.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


"Beyond Eggs"in üreticisi Josh Tetrick, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, yiyecek endüstrisinin yeniliklere her zaman aç olduğunu kaydederek, özellikle hayvansal ürünler pazarında ciddi bir açık bulunduğunu belirtti. Hazırlanan yapay yumurtaların besin özellikleri ve tat olarak doğallarıyla tamamen aynı olduğunu söyleyen Tetrick, "Yumurta, hem kullanıldığı alanlar hem de besleyicilik açısından gerçekten inanılmaz bir gıda.

Yumurtayla ilgili ne yapacağımızı düşünmeye başladım. Kanada'da yetişen bir bezelye cinsiyle Güney Asya'da kolayca bulunan bir fasulye türünü karıştırdık. Kattığımız bazı bitkisel özler de bize Beyond Eggs'i sağladı" dedi. ABD'den sonra İngiltere'deki büyük gıda pazarlamacıları ve ürün dağıtımcılarıyla da temasa geçtiklerini açıklayan Josh Tetrick, Avrupa'da da ürünü yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

Yapay yumurta ile yapılan kekleri Bill Gates'ten Tony Blair'e kadar birçok kişinin tattığı, hiç kimsenin tadını doğal yumurtadan ayırt edemediği de açıklandı. Bill Gates'in projeye gönüllü destek vermeyi kabul ettiğini kaydeden yetkililer, yine de mükemmel kıvam için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.