Kevin Abosch , Silikon Vadisi ve teknoloji endüstrisinde çalışan ünlülerin fotoğraflarını çekmesiyle tanınan bir fotıoğrafçı. Abosch’un klasik siyah fon önündeki portlerinden bir tane çektirmenin bir tür statü sembolü haline geldiği biliniyor. Petapixel’de yer alan habere göre, fotoğrafçıdan bu tür bir çekim talep edenler 150 bin dolar civarında bir ödeme yapıyor. Eğer söz konusu fotoğraflar herhangi bir Reklam amacıyla kullanılacaksa bu para 500 bin dolara kadar çıkabiliyor.

Abosch’un klasik portreler dışında ilgi uyandıran bir diğer çalışması da çektiği patateslerin fotoğrafları. Fotoğrafçının stüdyosundaki yetkililer tarafından Petapixel’e yapılan açıklamaya göre Abosch patateslere özel bir ilgi duyuyor. Her birinin, tıpkı insanlar gibi oldukça farklı ancak aynı türe ait olmalarından ötürü de hemen fark edilebilir olmalarını etkileyici bulan fotoğrafçı, uzunca bir süredir patatesleri fotoğraflıyor. 1 milyon dolardan fazla bir paraya atılan Potato #345 isimli fotoğrafın da kendisinin favorileri arasında olduğu söyleniyor.
Bu rekor fiyatlı satış ise geçen sene Abosch’un işlerine ilgi duyan bir koleksiyonerin, fotoğrafçının Paris’teki evini ziyaret etmesiyle gerçekleşmiş. 162 x 162 ölçülerinde olan ve duvarda asılı duran bu patates fotoğrafı için 1.083.450 dolar ödeyen koleksiyoner, Abosch’un en pahalı fotoğrafını almış olmuş.
Bugüne kadar bir fotoğrafa ödenen en yüksek meblağın, Peter Lik’in ‘Phantom’ isimli çalışmasına verilen 6.5 milyon dolar olduğu biliniyor.