Kobani'de ağır yenilgi alan IŞİD son dönemde Irak'ta Ramadi ve Suriye'de Palmira kentini ele geçirdi. IŞİD'in şimdiki hedefi ise HalepABD Dışişleri Bakanlığı, Halep'in kuzeyini ele geçirmeye çalışan IŞİD'e Esad rejiminin yardım ettiğini ileri sürdü. İddiaya göre, IŞİD'in ilerlemesi için Suriye ordusu hava saldırıları düzenliyor.

 Fransa'nın başkenti Paris'te 20 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla IŞİD'e karşı mücadele tartışılıyor. Paris'te IŞİD'le mücadele tartışmaları devam ederken, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yeni bir iddia ortaya atıldı. 
 
ABD Dışişleri tarafından yayımlanan rapora göre, Suriye'de Esad rejimine bağlı ordu, Halep'in kuzeyine yerleşmesi için IŞİD militanlarına yardım ediyor. 
 
IŞİD militanlarının Halep'e ilerleyişini kolaşlaştırmak için Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının, Suriyeli muhaliflerin mevzilerini bombaladığı ileri sürüldü. 
 
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın terörle mücadelede meşruluğunu kaybettiği vurgulanan raporda, Suriye rejiminin Suriye halkına karşı IŞİD'i desteklediği belirtildi. 
 
"IŞİD HİÇBİR ZAMAN GÜÇ KAYBETMEDİ" 
 
Alman Bild gazetesine IŞİD'in son dönemde Irak ve Suriye'de kazandığı başarıları değerlendiren terör uzmanı Bruno Schirra, "IŞİD yeniden güç kazandı tezi doğru değil çünkü IŞİD hiçbir zaman güç kaybetmedi. Bölgedeki bağımsız kaynaklar ve gazetecilerin haberleri dikkate alındığında, IŞİD'in yeni saldırılar için güç toplandığı açıkça görülüyor" dedi.
 
Paris'te IŞİD'e karşı mücadelenin ele alındığı zirveden de bir sonuç çıkmayacağını iddia eden terör uzmanı Bruno Schirra, "IŞİD'le etkili bir mücadele için bölge ülkelerinin tam işbirliği gerekli. Konuyu siyasi ve ekonomik açıdan da ele almak gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
Terör uzmanı Schirra'ya göre, havadan yapılan operasyonlarla IŞİD'i geriletmek de mümkün değil. Bruno Schirra, IŞİD'i yenilgiye uğratmanın tek yolunun kara operasyonundan geçtiğini ileri sürdü. 
 
"EĞİT-DONAT"TAN ÇEKİLME TEHDİDİ 
 
IŞİD militanları, Halep'in kuzeybatısında diğer muhalif grupların kontrolündeki 25 köyü ele geçirmişti. IŞİD, Türkiye sınırı yakınlarındaki Azaz kentine de yaklaştı. Suriye'de Esad rejimine karşı mücadele veren Suriyeli muhalifler ise, ABD öncülüğündeki koalisyondan hava operasyonları desteği istemişti. Suriyeli muhalifler aksi takdirde Türkiye'nin de dahil olduğu "eğit-donat" programından çekilmekle tehdit etmişti.
Bu iddia dünyayı ayağa kaldıracak!