Başta Mısır olmak üzere Arap dünyasında Türkiye ve Erdoğan hakkında yürütülen kara propagandanın arkasından Gülen grubu çıktı.

Mısır'da darbe yönetimi yanlısı medyada son dönemde Başbakan Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine yalan ve provokatif haberler yayınlanıyor. haber10.com'un haberine göre özellikle 17 Aralık süreciyle birlikte Mısır medyasında bu eleştiriler boyut atlayarak adeta Erdoğan ve AK Parti hükümetine karşı lince dönüştü.

KENDİ DİKTATÖRLERİ DURURKEN...

Hemen akla şu soru geliyor: Nasıl oluyor da darbeci Sisi'nin kıskacındaki Mısır medyası, kendi ülkesinde katliamlar, dikta zulmü, soygunlar yokmuş gibi, işini gücünü bırakmış Türkiye hakkında kara propaganda yürütmekte?

GÜLEN'DEN KARA PROPAGANDA

Araştırmaların sonucunda şok bir gerçeğe ulaşıldı.

Türkiye'ye yönelik bu saldırıların arkasındaki odak hiç de yabancı değildi. Üstelik içimizdendi: Hükümetle iktidar savaşına girişen Gülen grubu.

Peki Gülen cemaati Türkiye'ye karşı bu kara propagandayı uygularken hangi yöntemleri kullandı?

TUSKON'UN EKİBİ İŞ BAŞINDA!

Cemaat, önce TUSKON (Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) aracılığıyla bir ekip kurdu.

Bu ekip başta Zaman gazetesi olmak üzere cemaat medyasında dile getirilen AK Parti ve Başbakan Erdoğan aleyhindeki tüm iddiaları, çarpıtmaları, Mısır medyasına servis etmeye başladı.

ÖZEL GÖRÜŞMELERLE HABER SERVİSİ

Cemaatin ekibi, Arapça'ya tercüme ettiği iddiaları, ellerindeki bir çok adrese mail olarak gönderirken, özel görüşmeler yaparak kara propagandayı genişletti.

TUSKON MİSRTURK aracılığıyla kurulan ekip, ayrıca ilişkide olduğu bazı gazeteci ve yazarlara Başbakan Erdoğan aleyhinde yazılar yazdırarak Arap medyasında yayımlanmasını sağladı.

ALGI YARATIP TEPKİ OLUŞTURMAK

Yayınlarda kullanılan temel argüman ise "AK Parti hükümetinin boğazına kadar yolsuzluğa battığı, iddiaları araştıran savcılara baskı yapılarak soruşturmaların engellendiği" yönünde oldu. Yaratılan bu algıyla tüm tepkilerin AK Parti hükümetine yönelmesi amaçlandı.

İşte Arap dünyasına karşı Türkiye ve Başbakan Erdoğan'ı karalayan o provokatif yayınlardan bir kaç örnek:

Zaman gazetesi internet sitesinin Mısır versiyonu "Almelafalturki"