Kremlin Sarayı’na insansız hava araçları ile kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırının şokunu atlamadan Rusya, Devlet Başkanı Putin’in Gelendzhik bölgesindeki malikanesinin yakınında patlamaya hazır mühimmat ile yakalanan ve Ukraynalı olduğu öne sürülen sabotajcı ile birlikte alarma geçmişti. Putin’e yönelik olası bir saldırı durumu için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmıştı.

BAKHMUT’U HATIRLATTI

Donetsk Halk Cumhuriyeti eski savunma bakanı Igor Strelkov, paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeny Prigojin’le ilgili çok ilginç bir iddia ile gündeme geldi. Strelkov, Yevgeny Prigojin’in Putin’in çevresinden bir ekiple hareket ederek Rus lideri devirmeyi amaçladığını iddia etti. Wagner askerlerinin Ukrayna’nın Bakhmut kenti çevresindeki savaş bölgesinden çekildiğini hatırlatan Strelkov, Prigojin’in bu askerleri Putin’i devirmek için kullanabileceğini öne sürdü.

GÜÇLÜ ÇEMBER BOZULDU

Katz: Hamas’ı yok edeceğiz Katz: Hamas’ı yok edeceğiz

800 bin Telegram takipçisi olan Strelkov buradan paylaştığı videoda Wagner şefinin, ordu ve devlet seçkinlerinin bir kısmına savaş ilan ettiğini belirterek bunu ‘tek başına’ yapamayacağını mutlaka yanında birileri olduğunu iddia etti. Rusya’nın 2014’te Kırım’ı ve Donbas’ın bir kısmını ele geçirmesinde kilit rol oynayan eski FSB çalışanı Strelkov, Putin’in şimdiye kadar yakın çevresinde çok güçlü bir çember olduğunu ancak mevcut durumun bozulmaya başladığını iddia etti.

DARBE TEHLİKESİ VAR

Ukrayna savaşında aktif rol oynayan paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin ile Kremlin yönetimi arasında bir süredir adı konmayan bir gerilim söz konusu. Igor Stelkov, “Prigojin, Wagner’in başı olmaya devam ederse, isyan hızlı ve radikal bir şekilde gelecek. Bundan sonra ne olur bilmiyorum, özellikle Wagner geri çekilirken. Darbe tehlikesi açık” dedi.