Fransa'daki saldırıların ardından Almanya'da aşırı dinci terör beklentisi iyice arttı.

Federal Asayiş Dairesi BKA, Almanya’da terör eylemleri konusunda uyardı. Die Welt gazetesinin BKA’nın iç hizmet raporlarına dayanarak verdiği habere göre, radikal dinciler internet üzerinden yaptıkları çağrılarda, Almanya’da da Fransa’dakine benzer terör eylemleri yapılmasını istiyor.

Somut eylem hazırlığı konusunda net bilgiye sahip olmayan BKA, Almanya’daki militanların Fransa’yı örnek alarak harekete geçmesinden endişe ediyor. Alman ve Arapça yayın yapan internet sitelerinde Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıdan övgüyle bahsedildiği ve eylemcilerin kutlandığına dikkat çekilen sözkonusu raporda, twitter üzerinden Arapça olarak “Peygamberin öcünü aldık“ ifadelerinin sıkça paylaşıldığına vurgu yapılıyor.

Haberde, güvenlik birimlerince takip edilen aşırı dinci bir militanın 7-8 Ocak tarihlerinde twitter üzerinden Avrupa’da yeni eylemler konusunda çağrı yaptığı, bir sonraki hedef olarak da Almanya’yı gösterdiği belirtiliyor. Die Welt gazetesi, sözkonusu militanın twitter paylaşımlarında İslam karşıtı Pegida yürüyüşlerini, ”Domuzların yürüyüşü” olarak nitelendirdiği ve kendisine hedef olarak Pegida gösterilerini aldığını yazdı.

Gazeteye göre, BKA raporunda Almanya’daki İslami kuruluşlara, Fransa’da olduğu gibi, karşı saldırıların olabileceği uyarısı da yer alıyor.