Almanya'da bir yıl aradan sonra ikinci skandalı patlak gösterdi. Geçtiğimiz yıl dondurulmuş ürünlerde at etine rastlanan Almanya, bu yıl da benzer bir skandal ile çalkalanıyor. Yetkililer, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 19 ton at etinin tespit edilip piyasadan toplatıldığını bildirildi. Federal Tarım Bakanlığı, skandala ilişkin Neue Osnabrücker Zeitung’un haberini doğruladı. Eyaletin sınır komşusu Hollanda'da benzer skandal geçtiğimiz ay patlak vermişti. Böylece skandal Almanya'ya da uzanmış oldu.

1 AY ÖNCE DE HOLLANDA DA RASTLANDI

Federal Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; bu eyalette 19 ton at etinin sığır etine karıştırıldığının tespit edildiğini duyurdu. Federal Meclis’e verilen bir soru önergesine bakanlık tarafından yapılan açıklamada; söz konusu etlerin Hollanda’dan Almanya’ya getirildiği doğrulandı. Konuya ilişkin Neuen Osnabrücker Zeitung adlı yerel bir gazetede daha önce bu yönde bir haber çıkmıştı. Geçen ay Hollanda’da patlak veren at eti skandalında toplamda 18 bin ton at etinini sığır etine karıştırıldığı tespit edilmişti.

Söz konusu etlerin komşu ülkelere de satılmış olabileceğini belirten Hollandalı yetkililerin bu tahmini Alman makamları tarafından da yakından takip ediliyordu.