ABD yönetimi, Suruç'ta düzenlenen terör saldırısını sert şekilde kınadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin soruya verdiği yanıtta, "ABD, Türkiye'nin güneyinde düzenlenen alçak terör saldırısını güçlü şekilde kınıyor" ifadesini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine başsağlığı dileyen Earnest, "Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ve terör tehdidine karşı ortak savaşımızdaki kararlılığımızı tekrarlıyorum" diye konuştu.

Earnest, "sınırın Suriye tarafında insani yardımlara katılmak isteyen kişilere" yönelik bu eylemi kınadıklarının altını çizdi.

Bir soru üzerine, terör örgütü DAEŞ gibi grupların bölgenin istikrarsızlaştırılmasındaki etkisinin farkında olduklarını kaydeden Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'nın örgütün bölge istikrarına dönük eylemleri nedeniyle de onların zayıflatılıp en nihayetinde yok edilmesi için çok uluslu bir mücadele koalisyonunun kurulmasına öncülük ettiğini hatırlattı.

ABD, Pakistan, İngiltere ve Uluslararası Af Örgütü saldırıyı kınadı


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısına başta ABD olmak üzere uluslararası toplumdan tepkiler yağdı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Suruç'ta düzenlenen ve masum insanları hedef alan alçak terör saldırısını kınıyoruz, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Suruç ilçesindeki terör saldırısı Pakistan ve İngiltere tarafından da kınandı.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Suruç'ta düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "Pakistan, her türlü şekilde ve görüntüdeki terörizmi kınadığını bir kez daha vurgulamaktadır. Kardeş Türk halkı ve hükümetine en içten duygularımızla başsağlığı diler, bu hain saldırıda yaralananların en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederiz" ifadesine yer verildi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, şahsi Twitter hesabında, "Suruç saldırısı karşısında dehşete düştüm. Yaralananlara acil şifa, kederli ailelere başsağlığı dilerim. Benim de o yaşlarda çocuklarım var. Birleşik Krallık olarak her türlü terör faaliyetinin kınanmasında Türkiye'nin yanındayız" paylaşımında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü'nden yapılan açıklamada da Suruç ilçesindeki terör saldırısı kınandı ve "bu saldırıların, yaşam hakkını ve uluslararası hukukun en temel ilkelerini yok saydığı" belirtildi.

Açıklamada, henüz bir kişi ya da grubun sorumluluğunu üstlenmediği saldırıyla ilgili hızlı, tarafsız ve kapsamlı soruşturma yürütülmesi ve tüm sorumluların adalet önüne çıkarılması çağrısında bulunuldu.