Belçika'da ilk şubesini açmaya hazırlanan firma, internet adresi üzerinden halka, Belçika Kralı Philippe'i mi yoksa Burger King'i mi "kral" gördüklerini sordu

Belçika Kraliyeti'nden Burger King reklamına tepki

Belçika pazarına girmeye hazırlanan Amerikan şirketi Burger King'in, Belçikalılara kimi "kral" gördükleri sorusu karşısında "Kral Philippe" ile "Burger King" seçeneğini sunduğu reklamı, kraliyet ailesinin tepkisini çekti.

Belçika'daki ilk şubesini gelecek ay açacak firma, "http://www.whoistheking.be" adresi üzerinden halka kimi "kral" gördüklerini soruyor. Seçeneklerden biri Belçika Kralı Philippe diğeri ise Burger King olarak gösteriliyor. Burger King'i seçenlere başka bir soru sorulmazken, Belçika Kralı Philippe'i seçenler, "Emin misiniz? Patates kızartmalarınızı o hazırlamayacak." ifadesiyle karşılaşıyor.



"Evet" yanıtının verilmesi durumunda bir kez daha uyarı yazısı çıkıyor. Son aşamada ise sadece "Hayır" seçeneğine oy verilebiliyor. Belçika Kraliyet Sözcüsü Pierre Emmanuel de Bauw, ülke basınına yaptığı açıklamada, Kral Philippe'in adının ve resminin kampanyada kullanılmasının izinlerini gerektirdiğini ancak firmadan kendilerine böyle bir talep gelmediğini belirtti.

Bu yaklaşımı onaylamadıklarını kaydeden sözcü, "Ticari amaçlı olduğu için izin vermezdik." dedi.Belçika resmi haber ajansı Belga da sarayın, kısa zamanda firmayla irtibata geçeceği duyurdu.