TÜRKİYE'nin Afrin harekatına ilişkin Bakanlar Kurulu çıkışında açıklamalar yapan Neçirvan Barzani, “En büyük endişemiz kentteki siviller” dedi.

Barzani, şunları söyledi:  “Afrin'de yaşananlar ciddi endişe verici. Kürdistan Bölgesi olarak sorunların çözülmesi için çağrıda bulunuyoruz. En büyük endişemiz ise kentteki siviller. Bu meselenin en az zararla çözülmesini ümit ediyoruz."

Mevlüt Çavuşoğlu’na davet

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bağdat’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Barzani, 'Bir sonraki ziyaretinde Erbil'e gelmesini ümit ediyoruz. Türkiye ile İran iki önemli komşumuzdur. Hiçbiri diğerinin alternatifi değildir. Kürdistan Bölgesi olarak hem Türkiye'nin hem de İran'ın ticaret hacminin büyümesini arzu ediyor" dedi.
PKK KOMŞULARA SALDIRMASIN

Barzani açıklamasında PKK'ya da mesaj verdi ve şunları söyledi: 'Kürdistan Bölgesi'nin topraklarından silahlı bir güç komşu bir ülkeye saldırmamalı. Kürdistan toprakları komşu ülkelere saldırı düzenlenen bir meydan haline getirilmemelidir. Silahlı güçlerin de Kürdistan Bölgesi'nin kanunlarına saygı duyması lazım. Prensip olarak herhangi askeri gücün topraklarımızdan komşu ülkelere saldırmasını istemiyoruz. Bu PKK için de geçerlidir. Kürdistan ve Irak'ın yeterince sorunu var, başka sorun istemiyoruz.'