Belçika'da hastaneye giden binlerce insan ölümcül mikrop kaptı. Resmi açıklamaya göre, kan yoluyla bulaşan mikrobu kapan 7 bin 600 hastanın beşte biri öldü. Kanda iltihaplanmaya yol açan mikrop, hijyene önem vermeyen hastanelerde yayıldı.

Avrupa'da ölümcül mikrop! Binlerce ölü!

Belçika'da Kamu Sağlığı Enstitüsü, geçen yıl ülkedeki hastanelerde 7 bin 600 kişinin kan yoluyla bulaşan bir mikrobu kaptığını duyurdu.

De Standaard gazetesinin haberine göre, kanda iltihaplanmaya yol açan mikrobu kapan hastaların yüzde 18'i hayatını kaybetti.

Doktor ve hemşirelerin hijyenik tedbirleri göz ardı etmesi sonucu 7 bin 600 hastanın yüzde 40'ına kateter ya da sonda takıldığı sırada mikrop bulaştı.

Kamu Sağlığı Enstitüsü, mikrop kapan hasta sayısının daha yüksek olabileceğini belirtiyor.

Enstitü görevlisi Els Duyburgh, "Hijyene önem verilen hastanelerde enfeksiyon oranının, çok daha düşük olduğunu görüyoruz. Tüm hastanelerin kendilerini bu konuda geliştirmeleri gerekiyor" dedi.

Araştırmalar, Belçika'daki doktor ve hemşirelerin sadece yüzde 32'sinin gerekli hijyen önlemlerini dikkate aldığını, müdahale öncesinde ellerini dezenfekte ederek eldiven taktığını, saçlarını ve ağızlarını kapattığını, hastanın derisini sterilize etmeye özen gösterdiğini ortaya koydu.

Dünya genelinde hijyen kurallarına çok fazla önem veren iki ülke, İspanya ve ABD.