Young, bir Rus televizyonuna verdiği demecinde, “Avrupa’nın doğu sınırlarında bulunan ülkelerin var gücüyle Avrasya Birliği’ne girmeye çalışması zorunluluğu yok. Neden Avrasya Birliği gibi örgütlere katılmasınlar? Avrasya Birliği, Avrupa ekonomik birliğinin sahip olduğu tüm üstünlükleri, yani serbest ticaret imkanını sunuyor, ancak AB’den farklı olarak saçma kurallar ve diğer sorunlar hakkında endişelenmelere gerek olmayacak” dedi.

Tüm politik ve ekonomik oyuncuların, AB’nin dünyadaki tek birlik olarak kalmayacağı gerçeğini kabul etmesi gerektiğini ifade eden uzman, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın da hiçbir zaman Kuzey Amerika’da serbest ticarete ilişkin tek anlaşma olarak kalmayacağını vurguladı.

Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_06_01/Bat-ortak/


Diğer yandan Latin Amerika ülkelerininde kendi içinde ALBA ülkeleri adı altında bir bütünleşmeye gittiği de bilinmekte. Bu ilerde Dolar ve Avro'nun  karşısına rezerv para olarak güçlü ittifakların kendi para birimlerini çıkartarak Batı'nın para konusundaki tek elini de zorlayacaklarına işaret etmekte. Zira Avrasya Birliği Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in önerisiyle "Altın" adı verilen bir para birimine geçmeyi planlıyor. Kuşkusuz bu para sayesinde Rusya federasyonu ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri eski Sovyetler Birliği dönemindeki komünist yapıya benzeyen ama özünde ortaklık ve eşit çıkarları gözeten, aynı zamanda Batı'ya karşı durabilen alternatif ekonomi üretecekleri iddia edilen gerçekler arasında...