Assange darbe girişimi sırasında Amerikan NBC televizyonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya gitmeye çalıştığına yönelik verilen yalan haberin, darbecilere destek anlamına geldiğini söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Ekvador Büyükelçiliği’nde Russia Today’in sorularını yanıtlayan Julian Assange, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimi sırasında Almanya’ya sığınmaya çalıştığı yönünde Amerikan NBC televizyon kanalının yaptığı yalan haberin darbecilere destek anlamına geldiğini söyledi.

''ERDOĞAN KAÇTI DİYE YALAN HABER YAPTILAR ÇÜNKÜ...''

Assange “Darbe girişiminin tam ortasında NBC, Erdoğan’ın Almanya’ya sığınmak için yola çıktığı yönünde bir haber yayınladı. Kaynak olarak da ABD askeri kaynaklarını gösterdiler.  Bu haber anında tüm dünyaya yayıldı ve darbe girişimine zaman kazandırdı. Burda neler dönüyor? Yapılan haber darbeye destekti. Çünkü bir devlet başkanı ülkesinden kaçtıysa, kontrolü kaybettiği anlamına gelir” dedi.

NBC’nin yaptığı bu haberin NATO müttefiki Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri nasıl etkileyeceği yönünde sorulan soruya Assange, “Her hükümetin sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye’de yaşanan darbe girişimi çok ciddi bir mesele. Gelinen noktada ises hem Türkiye- ABD ilişkileri hem de Türkiye-NATO ittifakı ciddi tehlikede” cevabını verdi.

ABD’de Demokrat Parti’den başkan adayı olan Hillary  Clintona yakınlığı ile bilinen NBC News kanalının yaptığı yalan haberin ardından Türkiye kanaldan özür talep etmişti.