Rusya'da çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor. Görüntülerde, genç bir kızın alkol yüzünden yaşadığı rezalet yer alıyor.
İddialara göre görüntüler Rusya'da bir eğlence merkezinin önünde çekildi. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım rekorları kıran görüntülerde Rus olduğu belirtilen genç bır kızın alkol yüzünden yaşadıkları yer alıyor.

AYAKTA DURAMIYOR 

Yoldan geçen bir genç tarafından çekilerek, video paylaşım sitesine yüklendiği belirtilen videoda genç kız, aşırı alkol nedeniyle ayakta duramıyor. Bir süre yerde sürünen genç daha sonra ayağa kalkıyor ancak bu kez de ağaçla konuşuyor. 

RUSYA'DA DA YASAK GELDİ

Rusya, alkol tüketiminin artması üzerine satışı ve tüketiminde belirli oranda kısıtlamaya gitmişti. Sağlık Bakanlığı, yasaklar nedeniyle alkol tüketiminin son üç yılda yüzde 25 düştüğünü açıklamıştı. 

Alkolle mücadele çerçevesinde Rusya, 2020’ye kadar alkol tüketimini yarı yarıya azaltmak istiyor. Resmi rakamlara göre her yıl 23 bin kişi alkol zehirlenmeleri nedeni ile hayatını kaybediyor, Rusya Toplumsal Odası’nın verilerine göre ise 500 bin kişi alkol ve alkole bağlı hastalıklar nedeni ile ölüyor.

Rusya’da 18 yaşından küçüklere alkol satışı yasaklanırken, yasağın 21 yaşına çıkarılması için çalışmalar sürüyor. Rusya’nın birçok bölgesinde gece saatlerinde alkol satışı tamamı ile yasak.