Amerika'da 10 yaşındaki bir çocuk, kardeşinin doğumuna yardım etti; hem annesinin hem de bebeğin hayatını kurtardı

Annesine doğum yaptıran 10 yaşındaki çocuk kahraman ilan edildi!

Medimagazin’in Fox News'e dayanarak verdiği habere göre, sekiz buçuk aylık hamile Ashley Moreau, evinin banyosunda suyunun geldiğini fark etti. 

Moreau’nun 10 yaşındaki oğlu Jayden Fontenot, annesinin durumunu büyükannesine haber verdi ve ambulansı aradı. 
 

NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMESİNİ İSTEDİ


Annesine yardım etmek için geri döndüğünde, annesini banyo zemininde kanlar içinde buldu. Ambulansı beklemenin çok geç olacağını düşünen Jayden, annesinden ona ne yapması gerektiğini söylemesini istedi.



SAĞLIK GÖREVLİLERİ JAYDEN'İ KAHRAMAN İLAN ETTİ


Jayden, annesinin yönlendirmesiyle nefes alamayan kardeşinin nazikçe çıkmasına yardımcı oldu. Bebeğin nefes alabilmesini sağlamak için mutfaktan burundaki tıkanıklığı açmak için kullanılan aparatı getirdi ve burnunu temizledi. Kısa bir süre sonra, olay yerine ulaşan sağlık görevlileri, Jayden’ı bir kahraman olarak addetti. 
 

"NE OLUP BİTTİĞİNİN FARKINDA BİLE DEĞİLDİM"


En yakın hastaneye götürülen anne ve bebek, birkaç gün içinde taburcu oldu. Anne Moreau, oğlunun çok soğukkanlı davrandığını, oldukça sakin ve cesur olduğunu aktardı. Jayden, doğumdan sonra kendisine yöneltilen sorulara, “O an düşünemiyordum bile, sadece oldukça şaşkındım. Ne olup bittiğinin bile farkında değildim” cevabını verdi.


11 AĞUSTOS ONUN GÜNÜ İLAN EDİLDİ


Jayden, belediye başkanı tarafından ilkokulunda özel bir kutlamayla karşılandı ve doğumun gerçekleştiği 11 Ağustos günü “Jayden Fontenot Günü” olarak ilan edildi.