Amerikaprofesör de uyardı: Türkiye'yi devirmeye çalışıyor yaklaşmayın

Amerikalı siyaset bilimcisi ve analist Profesör Michael Doran FETÖ’cü Enes Kanter’e yaklaşmanın insanlar için tehlikeli olduğunu yazdı.

Sosyal medya hesabından FETÖ’cü Enes Kanter ile ilgili açıklamalar yapan Michael Doran, “Enes Kanter Türkiye’yi zorla devirmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı. Twitter hesabından açıklamalar yapan siyaset bilimci Michael Doran paylaştığı Twee’tinde şunları yazdı:

“Enes Kanter, Türkiye hükümetini zorla devirmeye çalışan tuhaf bir İslamcı kült olan Gülen hareketinin ABD'deki önde gelen temsilcisidir. Ona yaklaşmak büyük bir hata.”

CUMHURİYET ÇALIŞMA KOMİTESİNE KATILDI

Eski NBA oyuncusu ve FETÖ lideri Fethullah Gülen’in “manevi oğlum” dediği FETÖ’cü Enes Kanter’in ABD’de düzenlenecek olan Cumhuriyet Çalışma Komitesi’nin öğle yemeğine katılacağı açıklandı. Cumhuriyetçi Çalışma Komitesi ile Çin ve Uygur hakkında konuşma yapması planlanan FETÖ’cü Enes Kanter, ABD’li siyaset bilimci Michael Doran tarafından eleştirildi.

İLK UYARISI DEĞİL

ABD’li Profesör Michael Doran, geçen mayıs ayının başlarında da FETÖ'cü Enes Kanter'in, CIA Direktörü William Burns ile birlikte çektirdiği bir fotoğrafı paylaşmış ve “Pek çok Türk 2016 yılında Gülen hareketinin başlattığı darbe girişiminin CIA destekli olduğuna inanıyor. CIA Direktörü'nün Amerika'nın en önde gelen Gülencisi ile birlikte fotoğraf çektirmesi en hafif tabiriyle hiç de akıllıca değil.” sözlerini kullanmıştı.

MICHAEL DORAN KİMDİR

Michael Doran, Ortadoğu'nun uluslararası siyasetinin Amerikalı analisti ce siyaset bilimcisidir. Hudson Enstitüsü'nde kıdemli bir araştırmacıdır. Daha önce Brookings Enstitüsü'nde Şaban Orta Doğu Politikası Merkezi'nde kıdemli araştırmacı olarak görev aldı.

ERDOĞAN’IN FOTOĞRAFINI EZMİŞTİ

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in manevi oğlu Enes Kanter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini ayaklarının altına aldığı bir video paylaştı. FETÖ’nün yayınına çıkan Enes Kanter FETÖ içinden de kendisine tepki geldiğini belirtip olaya yanıt vermişti. 

LGBT üyelerinin eğlendiği gece kulübüne baskın düzenledi LGBT üyelerinin eğlendiği gece kulübüne baskın düzenledi