Amerika Rus-PYD ortaklığı!

ABD’nin ‘terörist’ diyemediği PYD, şimdi, Putin’in verdiği füze rampalarını sınırımıza yerleştirdi. Terör örgütü, Hatay, Islahiye ile Kilis’i vurmaya hazırlanıyor

TE Bilişim
TE Bilişim
Editör
17.05.2016 - 07:17 Yayınlanma
556 Gösterim
 Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan ve Türkiye’nin belgeleriyle ispatlamasına rağmen Amerika tarafından terör örgütü olarak kabul edilmeyen PYD’ye Rusya da açıkça destek vermeye başladı. Halen ABD’nin silah verdiği ve lojistik açıdan desteklediği PYD’ye Rus lider Putin tarafından sınırsız yardım geldiği öğrenildi. Suriye’de Afrin bölgesinde tek taraflı kanton ilan eden terör örgütü PYD, Türkiye sınırında yaklaşık 60 kilometrelik alanı kontrol etmeye başladı. Sınırın sıfır noktasında onlarca tünel kazan ve dev gözetleme kuleleri inşa eden terör örgütü, 6 aydır bölgede sürdürdüğü saldırı hazırlıklarında sona geldi.

HER TÜRLÜ FÜZE VAR
Suriyeli Sünni muhaliflerin dış dünya ile tek bağlantı kanalı olan Bab el Hava sınır kapısını öncelikli hedef belirleyen örgüt, Türkiye’den yönelecek obüs ve benzeri müdahalelere karşı sınıra sabit ve seyyar füze rampaları konuşlandırdı. Hedefinde Hatay’ın Hazza, Gaziantep’ in Islahiye ile Kilis ili bulunan füzeler, Kefer Cenne ve Der Ballut bölgesine yerleştirildi. Sabit füzelerin yanında Rusya’dan alınan seyyar füzelerle de saldırı sürecine dönük hazırlıklar tamamlandı. Namluları Türkiye’ye çevrilen füzeler 25 ila 40 kilometre arasında menzile sahip. Sınır boyunda iki sabit ve 6 seyyar füze rampası aktif halde bekletiliyor.
DAEŞ’İ ÖRNEK ALDILAR
2016 yılının ocak ayından itibaren Kilis’e 74 füze saldırısı düzenleyen bir diğer terör örgütü DAEŞ, PYD’nin sonraki süreçte Türkiye’de bulunan yerleşim birimlerini vurmakta örnek aldığı model olacak. Sınır boyunda Azez ve Bab el Hava, Atme yönünde ilerleme hedefinde olan terör örgütünün Türkiye tarafından gelecek müdahalelere anında karşılık verme kararı aldığı ve iç kamuoyunda tepki oluşmasını sağlamak amacıyla sivil yerleşim birimlerini vurmayı kararlaştırdığı öğrenildi.

Amerika Rus-PYD ortaklığı!
Editör Hakkında
Yorumlar
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı
Takım O Av P
  Şamp. Ligi
  UEFA
  Düşme Hattı