Amerika'nın Sesi'ne göre, meteoroloji uzmanları New York, Washington, Philadelphia ve Boston kentlerinde eksi 10 civarında seyredecek havanın şiddetli rüzgarla birlikte çok daha düşük derecelerde hissedileceği uyarısında bulundu.
Dondurucu soğukların etkisi, dört mevsim bahar ve yaz yaşayan ve "Derin Güney" olarak tanımlanan Florida ve Teksas gibi eyaletlere kadar ulaştı.

Hissedilen sıcaklıkların eksi 45 dereceye kadar vardığı ülkede yetkililer, etkisi rüzg'rla daha da artan dondurucu soğuğa maruz kalanların ciltlerinin dakikalar içinde donabileceği uyarısında bulunurken, okullar tatil edildi.

Amerika'nın orta bölgeleri, hayatı tehdit edecek boyuta ulaşan dondurucu soğukların etkisine Pazartesi günü girmiş, uçak ve tren seferleri iptal edilmişti. Hava sıcaklığının eksi 23 dereceye kadar düştüğü Chicago, Indianapolis ve Minneapolis'in yanı sıra eksi 29 dereceyi gören Minnesota'nın International Falls bölgesinin Güney Kutbu'ndan daha soğuk olduğu kaydediliyor.

Uzmanlar normalde Kanada'nın kuzeyini etkilemesi beklenen soğuk hava dalgasının saat istikametinin tersi yönde hareket ederek güneye indiğini ve kutup soğuklarına yol açtığını söylüyor. Havanın hafta sonuna doğru biraz ısınması bekleniyor.