ABD'nin saldırısından önce Esad'ın askeri personel ve araç gereçlerini üsten tahliye ettiği öğrenildi. ABD de bu saldırının Esad'ın kimyasal saldırılarını durdurmayacağı görüşünde. Peki, bu saldırı neden yapıldı? ABD'ye göre bu saldırının amacı bundan sonra kimyasal bir saldırı yapılırsa Esad rejimi tarafında karşılıksız kalmayacağı mesajı vermek içindi.

KAPASİTELERİ YETMEDİ...

ABD'den Rusya'ya da sert eleştiriler geldi. ABD, Rusya'yı kendi imzaladığı anlaşmaya uymamakla suçladı. Suçlamalar bununla da kalmadı. ABD'ye göre Rusya ya Esad'ın kimyasal saldırı suçuna ortak ya da kapasiteleri bu kimyasalları Esad'ın elinde almaya yetmedi…

SARİN GAZI DEPOSU VURULMADI

ABD'nin vurduğu Şayrat Üssünde sarin gazı deposu vardı. Ancak depo vurulmadı. Eğer vurulsaydı üsteki Rus ve Suriyeli askerler ölebilirdi.

BİRLEŞMİŞ MİLLERLER'DE ACİL TOPLANTI

Bu gelişmelerin ardından asıl önemli bir gelişme de Birleşmiş Milletler nezdinde yaşandı. Rusya BMGK'yı acil toplantıya çağırdı. İdlib'e yapılan kimyasal saldırının suçlularını araştırılması için Birleşmiş Milletler'in girişimini Rusya engelliyordu. Bu acil toplantıdan Suriye'ye bir heyet gönderilmesi kararı çıkacak mı en çok merak edilen konuların başında geliyor.