Son 5 yılda Almanya'nın Türkiye aleyhine gösterdiği çalışmalar artık gün yüzüne çıktı. Alman gizli servisinin Türkiye'yi 5 yıl boyunca dinlemesi, Gezi terörizmine doğrudan verilen destek, PKK terör örgütüne silah yardımı, Kandil vuruluyor diye patriot füzelerinin kaldırılması gibi aleni bir şekilde yapılan düşmanlık artık herkes tarafından bilinen gerçekler. 

Bu gerçeklerin ışığında Almanya'nın bu tavrının arka planındaki amacı Emniyet eski istihbarat daire başkanı Bülent Orakoğlu'na sorduk. Orakoğlu, Almanya'nın Türkiye'yi terörle ilişkilendirmek için PKK'ya destek verip IŞİD'i kullandığını söyledi.

İşte Orakoğlu'nun o açıklamaları:

Almanya’nın derin yapılanmanın en güçlü olduğu ülkelerden biri. Almanya’daki yapı çok faal bir yapı. IŞİD meselesine baktığımızda IŞİD kullanılarak Türkiye’yi terörle anılması sağlanıyor. Almanya PKK’yı devamlı koruyup kollayan BND’dir.

ALMAN İSTİHBARATI HEM İÇERİDE HEM DIŞARIDA PKK'YI KOLLUYOR

Derin yapı PKK’yı hem Almanya içerisinde hem dışarıda en büyük desteği verir.

Suriye meselesinde Almanya, İran ve ABD yakınlaştılar. Türkiye PKK’ya çok ciddi zaiyat verdi. Yerli üretim İHA’lar ve yazılımlarla hedefleri vurdu.

YÜKSEKDAĞ SIRTINI ALMANYA'YA YASLADI

Geçtiğimiz dönemi hatırlayalım “Dağları, taşları bombalıyorduk”

Bu örgütün uyuşturucudan elen parası da imha edildi. PKK’nın ciddi darbe yemesi üzerine HDP eşbaşkanları Demirtaş ve Fiden Yüksekdağ soluğu Almanya’da aldılar.

Yüksekdağ önce sırtımızı YPG’ye dayadık diyordu son açıklamalarına baktığımız zaman Almanya’ya yaslamış.

IŞİD'İ KULLANARAK TÜRKİYE'Yİ İLİŞKİLENDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Almanya PKK’yı en fazla kullanan ülke.  Türkiye’de çıkarmak istedikleri kaos ve kargaşa için PKK’yı kullanıyor.

GALDYO YAPILANMASI ÇOK GÜÇLÜ

IŞİD’i de yine aynı şekilde kullanarak Türkiye ile irtibatlandırmak için kara propaganda yapıyor. Geçmişte de Çiller için “Uyuşturucu kaçakçısı” gibi akla hayale gelmeyen bir propaganda yapmışlardı.

Şu anda Almanya’nın öne çıkmasının sebebi gladyo tipi yapılanmanın BND içinde güçlü olmasıdır. Türkiye içinde de bu yapı güçlüdür.