Avrupalı Türklerin Türkiye'deki darbe girişimini protesto için Darbeye Karşı Demokrasi Platformu'nun organize ettiği Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi Köln'de başladı.

AVRUPA'NIN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER

Vatandaşlar da Ren Nehri kıyısındaki Deutzer Werft adlı alanda toplanmaya başladılar. Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz’da Türkiye’de düzenlediği darbe girişimini protesto etmek için Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi’ne katılan Avrupalı Türkler ellerinde Türk bayraklarıyla alana geliyorlar. Mitinge gelenler arasında Almanya’nın hemen her kentinden insan var. Ayrıca miting alanında Fransa, Belçika, Avusturya, Hollanda ve İsviçre başta olmak üzere Avrupa’nın dört bir yanından gelen Türkleri görmek mümkün. 

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK

Köln’de şu an hava hafif yağışlı ancak miting saatinde yağışın durması bekleniyor. Vatandaşlar mitinge demokrasiye sahip çıkmak için geldiklerini ifade ediyorlar. Mitingin öncülüğünü yapan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD’nin Genel Başkanı Zafer Sırakaya ise Mitingin bir şölen havasında geçeceğini söyledi. 

2 BİN 700 POLİS GÖREV YAPIYOR

Köln aynı gün hem Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi hem de 4 karşı gösterinin olması Köln Emniyet Müdürlüğü’nü kaygılandırıyor. Mitingin yapılacağı alana giden tüm yollar araç trafiğine kapatıldı; Deutz Köprüsü de araç trafiğine kapatıldı ve yayaların geçişine de izin verilmiyor. Köln’de şu an 2 bin 700 polis görev yapıyor. Köln Emniyet Müdürlüğü, Türkiye kökenli ve Türkçe bilen polisleri bu mitingler için özel görevlendirdi. Köln polisi ayrıca bütün gün hizmet verecek 0221/229-7777 numaralı bir telefon hattı açtı. Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies, mitinglerin huzur içinde yapılmasını sağlamak için tatilini yarıda keserek İtalya’dan dönmüştü. Emniyet Müdürü Mathies, sosyal medya üzerinden Türkçe yaptığı açıklamada, Birbirinden tamamen farklı siyasi fikirlere sahip kişilerin karşı karşıya geleceğinin ve toplantı katılımcılarının çok duygusal olacağının bilincindeyiz. Her türlü şiddete ve şiddet çağrısına karşı polis tüm kararlılığıyla müdahale edecektir uyarısında bulundu. Dün yapılan basın toplantısında ise, Mathies, göstericilerin karşı karşıya gelmemesi için ellerindeki tüm imkanları kullanacaklarını söyledi.