Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Tarım Bakanı Till Backhaus, Schwerin kentinde yaptığı açıklamada, ülkede ortaya çıkan kuş gribi vakalarından dolayı uluslararası ticaretin olumsuz yönde etkilenmesini beklediklerini, söz konusu işletmelerin zararlarının asgari düzeyde tutulabilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.
4 ÜLKE İTHALATI DURDURDU
Backhaus, şu ana kadar Japonya, Güney Kore, Hong Kong ve Bosna-Hersek'in Almanya'dan kanatlı hayvan ürünleri ithalatını durdurduklarını kaydetti.
H5N8 VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ
Aşağı Saksonya Eyaleti Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada, Peine bölgesindeki Eixer gölünde ölü bulunan bir yaban ördeğinde, kuş gribine neden olan H5N8 virüsünün tespit edildiği bildirildi.
3 KM ÇAPINDA BÖLGE DENETİM ALTINDA
Ördeğin bulunduğu yerden itibaren 3 kilometre çapında bir bölgenin denetim altına alındığı belirtilen açıklamada, bu bölgede yaklaşık bin 600 kanatlı hayvanın yer aldığı 50 işletmenin bulunduğu ifade edildi.
Aşağı Saksonya Eyaleti Tarım Bakanı Christian Meyer, kanatlı hayvanların bulunduğu tesis ve işletmelere koruma önlemlerini sıkı sıkıya uygulamaları çağrısında bulundu.
8 KASIM'DA GÖRÜLDÜ
Aşağı Saksonya Eyaleti Tarım Bakanı Christian Meyer, kanatlı hayvanların bulunduğu tesis ve işletmelere koruma önlemlerini sıkı sıkıya uygulamaları çağrısında bulundu.
H5N8 virüsüne, Almanya'da yeniden ilk kez 8 Kasım'da Schleswig-Holstein eyaletindeki bazı göllerde ölü bulunan kuşlarda, daha sonra da Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde rastlanmış, ardından Baden-Württemberg, Brandenburg, Bavyera ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde de tespit edilmişti.
KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Federal Tarım Bakanlığı da kuş gribi vakalarından dolayı kriz masası oluşturmuş ve birçok yerde kanatlı hayvanlar için kümeslerde tutulması zorunluluğu getirilmişti.
KUŞ GRİBİ NEDİR?
Virüs, kaynaklı ölümcül bir hayvan hastalığıdır. Virüsün H5N1 adındaki türevi insanları da öldürebilir.
Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ağrıları başlangıç belirtileridir. Akciğerde ağrı görülür. Bunun sonucunda zatürre, solunum sıkıntısı ve ölüme kadar giden bir takım tablolar oluşabilir. Belirtiler hastalıkla temastan 2 -3 saat ile 3 -4 gün içinde kendini gösterir. Ancak, 7-10 günlük kontrol daha doğru olacaktır. Hücrelere yeterli oksijen gitmediği için vücut morarmaya başlar.
Almanya'da kuş gribi yayılıyor! 4 ülke ithalatı durdurdu