Almanya'nın önde gelen barış araştırmaları enstitülerinin yıllık raporu bugün Berlin'de kamuoyuna duyuruldu.

"IRAK KÜRTLERİNE SİLAH SEVKİYATI DERHAL DURDURULMALI"

DW Türkçe'de yer alan habere göre, raporda özellikle Alman hükümetinin 2014'ten beri Iraklı Kürtlere DAEŞ ile savaşması için aldığı silah sevkiyatı kararının tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısı yapıldı ve bunun derhal durması istendi.

Açıklamada silahların el değiştirebileceği ve Irak içinde farklı iç hesaplaşmalarda kullanılabileceği uyarısında bulunuldu.

ALMANLAR BARZANİ'YE NEDEN TEPKİLİ?

Raporda "Iraklı Kürtler" şeklinde ifade edilen grup Barzani'nin grubu. Barzani yönetimi ise PKK- PYD ile çatışıyor ve Türkiye'ye yakın bir tavır sergiliyor.

PKK'ya el altından destek verdiği iddia edilen Almanya'da böyle bir raporun yayınlanması şaşırtmadı. Çünkü Almanların desteklediği PKK ile Irak Kürtleri arasındaki sürtüşme gittikçe sertleşiyor.

BARZANİ PKK'YA "DEFOLUP GİDİN" DEMİŞTİ

Öyle ki, PKK Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldırmış, saldırının ardından Barzani yönetiminden yapılan açıklamada PKK'nın "Kürdistan"dan defolup gitmeleri yönünde bir çağrı yapılmış, "Boru hattındaki patlamanın sorumluluğunu üstlenen PKK, Kürdistan bölgesi halkının geçim kaynağına saldırmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.