Almanya ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizin sürecinde Alman yetkililerden yapılan seyahat uyarılarının Alman halkın nezdinde bir karşılık bulmadığı ortaya çıktı. Alman hükûmetinin neredeyse her kademeden yetkilisinin açıklamaları Ankara’da üzüntü ile karşılanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, art arda Alman vatandaşlarının gönül rahatlığı içinde Türkiye’ye gelebileceklerinin mesajı vermişlerdi. Ankara iki ülke halklarını siyasi tartışmaların dışında tutmaya özen gösterirken Alman hükûmeti aynı duyarlığın dışında kalarak kendi halkını Türkiye karşıtlığına hazırlıyor, ülkesindeki Türk kökenli yurttaşlarına da aba altından sopa gösteriyor...

Gazetemize açıklama yapan Almanya’nın tur operatörü grubu FTI Genel Müdürü Ralph Schiller, seyahat uyarısının sertleştirilmesine rağmen Türkiye’ye yönelik tatil satışlarında bir azalma yaşanmayacağını söyledi. Müşterilerde bir tedirginlik gözlemlenmediği belirten Schiller “Alman tatil acenteleri, Türkiye’ye yönelik satışlarda tekrardan düzelme kaydedildiğini duyurmuştu. Bir önceki yıla göre ekim ayında satış ve rezervasyonlarda çift haneli büyüme kaydedildi. Yaz sezonunda mevcut kapasitenin neredeyse tamamı satıldı, dolayısıyla Türkiye’de bir kriz gözlemlemiyoruz. Hükûmetin bu uyarısını en çok aileler dikkate alması gerekirken aile satışlarda artış gözlemledik” dedi.
Türkiye’ye yönelik tatil paketi satışlarında FTI, Almancanın konuşulduğu ülkelerde bir numaralı tur operatörü konumunda. Bu anlamda FTI’dan gelen bu önemli açıklama Alman halkının hükûmetinin söylemlerine alet olmadığını ortaya koyuyor.